Den tidligere terror-dømte islamisten Arfan Bhatti er på nytt i medienes søkelys etter at det fredag forrige uke ble klart at Bhatti er siktet for medvirkning til Pride-angrepet, som skjedde i Oslo i juni i år.

Det var TV 2selv som først kom med opplysningene om at Bhatti var etterlyst for medvirkning til Pride-terroren. I bunnen av saken kunne man også lese at «Nyhetsredaktør Karianne Solbrække er inhabil i saker om Arfan Bhatti. Nyhetssjef Fredrik Kirkevold har ansvar for dekningen».

- Vurderer løpende
Journalisten
omtalte lørdag at alle saker vedrørende Arfan Bhatti merkes med opplysningen om Karianne Solbrækkes inhabilitet. Dette har derimot TV 2 ikke opplyst om ved TV-sendte innslag om Arfan Bhatti, får Kampanje opplyst.

- Beslutningen om å opplyse om det i enkeltsaker ble tatt på fredag – både på nett og TV – men grunnet en intern glipp har dette ikke kommet med i TV-innslagene ennå. Vi sørger for at vi også opplyser om dette i TV-innslag fremover. Det vil skje grafisk, skriver nyhetssjef i TV 2, Fredrik Kirkevold, i en e-post til Kampanje.

- Hvor lenge skal seerne og leserne opplyses om dette? Denne saken kan jo potensielt trekke ut med tanke på prosessen frem til en eventuell rettssak?

- Vi vurderer løpende hvor lenge det er naturlig å opplyse om. Inntil videre kommer vi til å opplyse om det. Journalistikk som omhandler Bhatti kommer vi til å behandle på normal måte fremover, sånn som vi alltid har gjort, svarer Kirkevold

Les også: Slakter TV 2-toppenes Solbrække-håndtering: - En presseskandale som vil gå inn i lærebøkene

- Ryddig å opplyse om det
Han poengterer samtidig at TV 2 i sommer opplyste om at nyhetsredaktør Karianne Solbrække er inhabil i saker som omhandler Arfan Bhatti.

- TV 2 opplyste i sommer at Karianne Solbrække er inhabil i saker som omhandler Arfan Bhatti, og at jeg har ansvaret for dekningen. Men vi mener det også er ryddig å opplyse om det i sakene vi publiserer som har med Bhatti å gjøre.

Solbrække skal selv ha bedt om å fratas redaktøransvar i Bhatti-saker etter bred omtale i norske medier om hennes tidligere forhold til islamisten i sommer. Mange var da kritiske til at TV 2 og norske medier, foruten noen få, ikke omtalte forholdet da det først ble kjent i mediekretser på midten av 2000-tallet. 

Det gamle kjærlighetsforholdet fikk mye oppmerksomhet etter at Bhatti ble koblet til Zaniar Matapour, som er siktet for skytingen i Oslo natt til 25. juni i år.

Forholdet mellom Bhatti og Solbrække, som den gang var en profilert krimreporter i TV 2, skal ha tatt slutt kort tid etter at Bhatti ble arrestert i forbindelse med skuddene mot synagogen i Oslo i 2006. Solbrække vitnet i 2008 i den etterfølgende rettssaken, som ble omtalt som «Norges første terrorsak».