Saken blir oppdatert.

Første episode av TV 2s nye realityserie «Forræder» er så langt blitt sett av 423.000 etter premieren fredag. 155.000 av disse har sett premieren «on demand» på TV 2 Play.

- Dette var en fantastisk start. Det viser at det går an å lykkes med nye konsepter, sier en lettet og glad programredaktør i TV 2, Kathrine Haldorsen, til Kampanje.

Hun retter en stor takk til programleder Mads Hansen, produksjonsselskapet Fremantle og alle interne krefeter i TV 2.

- Dette har vi jobbet hardt for å få til. I dagens marked vet man aldri. Vi er ydmyke overfor at vi skal lære seerne noe nytt på fredagskvelden, sier Haldorsen.

Internasjonalt konsept
«Forræder» er et psykologisk spill med 20 kjendiser, der tre av dem får rollen som forrædere. Kjendisene må samarbeide for å løse ulike oppgaver og finne ut av hvem forræderne er, før forræderne eliminererer dem.

Konseptet er opprinnelig fra Nederland og bærer den internasjonale tittelen «The Traitors».

«Forræder» møter konkurranse fra NRK-programmene «Beat for Beat» og «Lindmo» på fredagskvelden. Begge disse programmene hadde sesongpremiere på fredag og samlet henholdsvis 460.000 og 386.000 seere.

Les mer: Mads Hansen om ny storsatsing på TV 2: - Unektelig veldig likt «Among Us»

TV 2-seier i lørdagsduell
Lørdagens TV-duell ble vunnet av TV 2 og «Skal vi danse» med 437.000 seere på sesongens tredje program.

NRK har ikke klart å feste grepet på TV-seerne med sin nysatsing «Verdens beste venner». Andre program hentet 318.000 seere. Det er nesten nøyaktig like mange seere som dette programmet hadde på sin urpremiere uken før.

«Nytt på nytt» ble helgens mest sette TV-program med 696.000 seere.

Les mer: Nedtur for NRK-programmer: - Speiler nedgangen i TV-seingen