Podkasten har fått navnet «Sophie og Fetisha» og har premiere 28. september. I dette ukentlige universet skal jentene ta plass, snakke, mene og diskutere det unge jenter er opptatt av. Det melder NRK i en pressemelding tirsdag denne uken.

- Jeg er så utrolig klar for å lage podkast med Fetisha igjen, sier Sophie Elise Isachsen, i meldingen. 

Hun forteller at de har brukt lang tid på å forme konseptet. 

- Slik at det ikke skal være enda en «to bestevenninner som prater»-podkast. Vi har ulike spalter, dødsbra folk i ryggen og kommer til å ha tett kontakt med lytterne. Vi skal slippe nye episoder ukentlig hele året – og jeg er ekstra stolt over å ha fått med NRK på laget, utdyper hun. 

- Vi er veldig glade for at NRK satser på oss
I podkasten kommer jentene til å snakke om hendelser i livene deres, hva som skjer i samfunnet for øvrig og det som lytterne deres er interesserte i. Profilene ønsker å skape et fellesskap rundt podkasten.  

- Vi er veldig glade for at NRK satser på oss. Vi skal bygge noe gøy sammen som vi håper mange vil ta del i og høre på. Lytterne kan forvente masse ærlighet, latter, kjærlighet, sorg, humor og noen drypp av politikk på en underholdene måte. Vi ønsker at de skal føle at de sitter på jenterommet sammen med oss og får høre alle hemmelighetene og meningene våre, sier Fetisha Williams.

- Dette er en podkast vi trenger i NRK
Det er NRK Underholdning som eier og står bak podkasten. Redaksjonen har stor tro på at prosjektet blir godt mottatt av målgruppa.  

- Dette er en podkast vi trenger i NRK. Vi har en tydelig strategi om å treffe både unge målgrupper og treffe bredt i samfunnet. Så er det slik at vi ikke har vært bortskjemte med alt for mange unge kvinnelige stemmer, og har i det siste jobbet målrettet for å rette på det inntrykket, sier Rune Lind, redaksjonssjef i NRK Underholdningsavdelingen. 

Han trekker og frem deres nye radioprogram «Hør’a!», som også er et «venne-program»hvor fire unge kvinnelige programledere snakker om løst og fast.

- Nå som Sophie Elise og Fetisha også er med på laget, så utvider vi tilbudet vårt i tråd med strategien vår, fortsetter Lind.

- Vil sørge for fersk humor og underholdning hele uka
NRK P3 og NRK Underholdningsavdelingen har sammen etablert en egen «underholdningsklynge» med et sterkt innholdsmiljø, som et ledd i deres satsing på humor- og underholdningspodkaster.

Det er i dette miljøet «Sophie og Fetisha» skal produseres. 

- Vi gleder oss til å gi et enda bedre tilbud til publikum. Sophie Elise og Fetisha er to fantastiske damer som vi gleder oss til å jobbe med. Sammen med «Berrum & Beyer snakker om greier», «Dynga», «Hør’a»,«Med All respekt», «The Kåss Furuseths» og «Lørdagsrådet», vil «Sophie og Fetisha» sørge for fersk humor og underholdning hele uka i NRK Radio, sier Liza Stokke, prosjektleder for humorpodkast i NRK Underholdning