Etter at NRK for knapt tre uker siden begynte å sende søndagsgudstjenester på NRK1, er det kommet inn én klage til Kringkastingsrådet på dekningen av religioner og livssyn.

Vårt Land har fått innsyn i klagen, der det anføres at NRK ikke tar hensyn til at det finnes flere religioner og livssyn i Norge. Klageren mener videre at det burde kringkastes gudstjenester og seremonier fra disse også.

- Rådet skal diskutere dekningen av religion og livssyn generelt, både journalistikken og innholdet, og hva NRK tilbyr. Det inkluderer gudstjeneste på TV og radio, men rådet vil også snakke om den forkynnende delen, sier rådssekretær Erik Skarrud til avisen.

I en pressemelding onsdag opplyser han at dr.philos. i sosiologi og professor emeritus i medievitenskap Knut Lundby ved Universitetet i Oslo, kanalsjef Bjørn Tore Grøtte i NRK Radio og regionredaktør Eivind Undrum Jacobsen i NRK region Midt vil bidra i diskusjonen.

- Det andre hovedtemaet er sport og satsingen i NRK, sier Skarrud til NTB.

I denne samtalen deltar sportsredaktør Egil Sundvor og rettighetssjef Runar Østmo.

Rådet har mottatt 185 henvendelser siden møtet i juni. Det første høstmøtet i Kringkastingsrådet er torsdag klokka 9.

(©NTB)