Det melder NRK i en pressemelding torsdag formiddag. Dermed fortsetter NRK styrkingen på podkast. Tidligere denne uken meldte rikskringkasteren blant annet at de nå skal lage podkast med influencer Sophie Elise.

- NRK har allerede et veldig sterkt podkastmiljø. Nå øker vi kapasiteten og er veldig glade for å ha fått tre av de beste historiefortellerne i bransjen med på laget. Det gjør vi for å nå enda flere med sterke, viktige og nære historier på lyd. Kulturpodkaster er noe av det vi ønsker å lage mer av, sier Ragnhild Veire, konstituert redaksjonssjef i Dokumentar- og Samfunnsavdelingen i NRK i meldingen.

Les også: Sophie Elise går på lufta med ny podkast for NRK: - En podkast vi trenger

- Skal samle og utvide et allerede sterkt dokumentarisk miljø
Alle de tre nyansatte har lang erfaring både som journalister, historiefortellere og podkastprodusenter.

- Vi skal samle og utvide et allerede sterkt dokumentarisk podkastmiljø i NRK, sørge for rom for nyskaping og at vi også når yngre målgrupper med viktige og gode historier, fortsetter Ragnhild Veire.

Trude Lorentzen jobber i dag som gravejournalist i NRK Oslo og Viken og har vunnet både Årets underholdningspodkast, Den store journalistprisen, Fortellerprisen og NTBs språkpris. Askild Matre Aasarød jobber som dokumentarjournalist i VGs podkastavdeling, der han blant annet har vært med på å lage seriene Fostersønnen, Spionens testament og Våpendrageren, diplomvinner under Fortellerprisen 2021. Han har bakgrunn som radiojournalist i NRK, har tidligere laget historiske podkaster for Nasjonalbiblioteket, og startet podkastsatsingen i Morgenbladet.

Sigurd Øygarden Flæten har også bakgrunn som journalist og har de siste årene laget podkastdokumentarer for både NRK og Aftenposten, blant dem prisbelønte «Koht vil leve», «Det svarte flagget» og «Familiene på Orderud», sammen med Joachim Førsund.

Skal jobbe på tvers av avdelinger
Avdelingene Lorentzen, Aasarød og Flæten er ansatt i står blant annet bak podkastene Hele historien, Historier fra Virkeligheten, Havarikommisjonen og Brenner deler dikt.

- En viktig jobb for de nye kollegaene våre blir å jobbe på tvers av avdelinger i NRK for å finne de beste ideene og gjøre dem til gode historiefortellinger i podkastformatet, forteller Ragnhild Veire.