TV 2s nye fredagsunderholdning «Forræder - iblant oss» har premiere neste uke. Hele 20 kjente fjes har flyttet inn på Anders Jahres villa i Sandefjord hvor de skal utføre en rekke oppdrag og utfordringer. Tre av spillerne er imidlertid valgt ut til å være «forrædere», mens resten er «de lojale». Programleder Mads Hansen forteller til Kampanje at han håper programmet vil fenge i alle aldersgrupper.

-Det er kanskje litt teit å si at man sikter bredt, men ser man på casten så prøver vi på det. Youtube-folkene som er med treffer barn ned til rundt tiårsalderen, mens Anne og Jørn (Anne B. Ragde og Jørn Hoel, journ.anm.) treffer helt opp til 80- årsalderen. Jeg sier målgruppe 10 til 80 år, begge kjønn, sier Hansen til Kampanje.

Han er i Bergen for å delta på TV 2s høstlansering sammen det som kan krype og gå av kjendiser og programledere på kanalen. Til stede var også tre festklare TV 2-topper som ikke bare hadde én, men to grunner til å feire. 

Se video med TV 2-toppene Kathrine Haldorsen, Olav Sandnes og Trygve Rønningen her.  

Opprinnelig nederlandsk format
Poenget med spillet i programmet Hansen skal lede, er at «de lojale» skal utføre oppdragene og utfordringer de er satt til å gjøre, mens «forræderne» skal sabotere oppdragene og eliminere dem. Plottet til programmet kan for mange virke veldig kjent, og det er ikke så rart. For under pandemitiden hadde mobil- og PC-spillet ved navn «Among us» sin storhetstid. Spillet gikk ut at «crewmates» skulle utføre oppdrag på en gitt bane, mens «imposters» skulle eliminere «crewmates» før de klarte å utføre alle oppdragene.

- Dette er et helt nytt konsept på norsk TV, men er det inspirert av spillet «Among us»?

- Det skal sies at dette er et nederlandsk format, så det spørsmålet må nesten rettes videre, men slik jeg har forstått det så har vel ikke serieskaperen blitt det faktisk. Sånn jeg har skjønt det så har serieskaperen prøvd å få det her på lufta i mange år, og så kan det hende at «Among us» førte til at han fikk det på lufta for det er jo unektelig veldig likt på mange måter. Og jeg digga «Among us». Så, et langt svar på et kort spørsmål er ja, erkjenner Hansen.

Les også: Numme-comeback, bloggere og hodejegere – slik blir høsten på TV 2

Har vært med på å forme programmet
TV 2 og VGTV-profilen forteller at han selv er glad i mysterier og at programmet han nå skal lede treffer et svakt punkt.

- Jeg har hørt at du er glad i gåter og mysterier. Hvordan er det da å få et sånt program på lufta?

- Jeg tipper ryktene du sikter til er at jeg på en bursdagsfest en gang hadde muldvarper eller «forrædere», så det kunne jo ikke vært et program som passet bedre for mitt interessefelt enn det her. Så det synes jeg er ordentlig gøy, og det håper jeg seerne synes også, sier Hansen.

Hansen har fått noe erfaring med å være programleder på TV 2 etter å ha ledet «Farmen» i sesongene etter at Gaute Grøtta Grav ga seg. Hansen forteller imidlertid at programlederrollen i det nye programmet har vært noe annerledes.

- Det som er gøy er at jeg har kunnet være med å forme det. På «Farmen» hopper du på et tog som bare ruller videre. Jeg har veldig lyst til å gjøre en sesong til av Forræder, så jeg håper folk liker det, men det vet man ikke om de gjør. Kanskje googler folk programmet om et halvt år når det er tatt av lufta, også ler de av det jeg sier til deg nå, smiler Hansen.

Les mer: Ny TV 2-duo skal synge høsten inn: - Vi er en annerledes og god kombo