Kaveh Rashidi, Anne Rimmen og Mikkel Niva er plukket ut til å lede TV-aksjonen i neste måned. Dette skriver NRK i en pressemelding. Det er andre året Anne Rimmen skal være med og lede programmet.

- Jeg er stolt og glad over å få jobbe med årets TV-aksjon. Pengene går til dem vi sjeldent hører om i nyhetene, men som kanskje trenger det aller mest. Leger uten grenser og forskningsorganisasjonen DNDI jobber for å behandle og forebygge livsfarlige sykdommer i noen av verdens glemte kriser. Bildene og historiene fra de landene pengene går til gjør sterkt inntrykk på meg, sier Rimmen.

Med seg får hun også lege og forfatter Kaveh Rashidi. 

- Vi lever i et samfunn der det er mye «meg» i fokus, og det konstante jaget for å optimalisere eget liv tror jeg faktisk kan slite ut de fleste av oss. Men ved å engasjere seg som bøssebærer kan man rette fokus vekk fra seg selv, noe jeg tror vi alle har godt av, sier Rashidi.

Det er andre gang organisasjonen tildeles TV-aksjonen. Leger uten grenser hadde TV-aksjonen i NRK også i 2006. Lindis Hurum er generalsekretær i Leger uten grenser. Hun oppfordrer alle som kan å bidra som bøssebærer i sitt nabolag.

- Vi i Leger uten grenser er så utrolig glade for å få årets TV-aksjon! Ikke bare vil den sørge for at du kan være med og gi livreddende helsehjelp til enda flere mennesker, men folk vil også få mer kunnskap om noen av verdens glemte kriser, sier Hurum.