Natt til i dag spilte den norske tennisstjernen Casper Ruud sin andre Grand Slam-finale på cirka tre måneder. Nok en gang måtte han imidlertid se seg slått av en spanjol.

For tidlig i juni tapte Ruud mot tennislegenden Rafael Nadal i French Open-finalen. Da ble Ruud den første nordmannen til å spille en Grand Slam-finale, noe som sørget for gode seertall hos Warner Bros. Discovery. 

I går spilte nordmannen mot «arvingen» til Nadal da 19 år gamle Carlos Alcaraz sto på andre siden av nettet i US Open-finalen. Men også denne gangen endte det med norsk tap. Nok en gang var det Warner Bros. Discovery som sendte Ruud-finalen som gikk både på nett og lineært på TVNorge.

- For en tennissesong vi har hatt
På det meste fulgte 239.000 seere med på finalen som startet klokken 22.00, og ikke var ferdig før nærmere klokken 02.00 natt til mandag. I snitt fulgte 189.000 sendingen på TVNorge og discovery+.

- Dette er svært gode tall for en kamp som ble avsluttet langt på natt, sier Hanne McBride, kommunikasjonsdirektør i Warner Bros. Discovery og fortsetter:

- For en tennissesong vi har hatt. Seertallene for nattens finale viser at tennisfeberen i Norge er høyst reell. Casper Ruud har med sitt fantastiske spill virkelig vært en seermagnet for våre kanaler denne sesongen.

Kampen hadde en seerandel på 34,7 prosent i den kommersielle målgruppen, med over 60 prosent etter midnatt.

- Verdens nest beste tennisspiller, ifølge ATP-rankingen, er norsk. Det er det få som hadde tippet for noen år siden, og utrolig morsomt for oss som sitter på rettighetene til så å si alle store tennisturneringer i tiden fremover. Det neste store for vår del er Laver Cup, hvor Ruud spiller på lag med spillere som Rafael Nadal og Novak Djokovic. I tillegg så har vi jo Viktor Hovland i golf og avslutningen av Eliteserien, så det er masse deilig sport å glede seg til på våre kanaler utover høsten, sier McBride.

Jakten fortsetter
Alcaraz vant finalen med set-sifrene 4–6, 6–2, 6–7 og 3-6. Spanjolen er nå ranket som nummer én i verden, mens Ruud klatret til en andreplass på verdensrankingen.

- Ting har gått så bra. Det var en spesiell dag. Vi visste begge hva vi spilte for. Det er morsomt at vi blir nummer én og to etter dette. Jeg er selvfølgelig skuffet, men det er ikke verst å bli nummer to heller. Jeg vil fortsette jakten på min første Grand Slam-tittel, sa Ruud i et intervju etter finalen.