Det er nå én uke siden pressemeldingen om skjønnhetsklinikken Nomi satte fyr på internett. Det var en gavepakke til pressen. Profilerte kvinner som trykker feil, klikker bra! Som manager for flere kjente profiler blir jeg fortsatt kontaktet av medier som ønsker å sette profiler opp mot hverandre. Som i kjølvannet av debatten ønsker å rette fokus på plastisk kirurgi, på estetisk medisin, som ønsker at kjente kvinner skal mene noe om kjente kvinner. Som ønsker å skape overskrifter og splid. Jeg er lei!

Ja, Rudjord, Tjelta og Skarbø gikk på en smell. Men nå er det på tide å la den trioen hvile og gå videre, og heller rette fokus mot det vi kritiserer dem for å ikke ta på alvor. Kvinnehelse.

Jeg synes klinikken Nomi og andre klinikker som har kastet seg inn i debatten har fått nok spalteplass nå. Ordet «estetisk medisin» har fått nok spalteplass. La oss heller gi plassen til ordet som ble misbrukt i denne sammenheng – kvinnehelse!

La oss bruke momentum og fokusere på kvinnehelse. Jeg synes Johanne Sundby, gynekolog og professor emerita i samfunnsmedisin og global kvinnehelse skrev det fint i sin kronikk i Aftenposten i går. Kvinnehelse er et vidt begrep, vanskelig å forstå rekkevidden av, men hun forklarer det godt. Les den.

Takk for brannfakkelen, Pia, Synnøve og Vanessa. La den brenne, men for det som betyr noe.

Kjære Medie-Norge. Nå har vi muligheten til å bruke denne knaggen til å snakke om, informere om og skape viktig oppmerksomhet rundt kvinnehelse. Kanskje det ikke klikker like godt, men jeg skal klikke! Og jeg vet om mange andre som vil gjøre det samme. Så håper jeg Debatten på NRK i kveld som omhandler «skjønnhetsindustri og kvinnehelse» handler mest om sistnevnte. Aller helst skulle jeg sett at ikke også media blander begreper som ikke hører sammen.