Tidligere i dag ble det kjent at strømmetjenesten Viaplay har sikret rettighetene til en TV-serie basert på Abid Rajas selvbiografi «Min skyld». I spissen for prosjektet står Odd-Magnus «Odda» Williamson og stjerneregissør Per-Olav Sørensen

- Dette er en svært gripende og genuin fortelling som man ikke kan unngå å bli berørt av. Kildematerialet er beviselig mesterlig, og det teamet som samles av Per-Olav Sørensen og Odd-Magnus Williamson kommer ikke til å stå tilbake for noen. Det er akkurat det vi ønsker mer av i Viaplay, unike inspirerende historier og de beste i bransjen til å formidle det videre til seerne våre, forteller dramasjef i Viaplay Norge, Tanya Nanette Badendyck.

Viaplay har de siste årene satset tungt på egne produksjoner, med seerfavoritter som «Pørni», «Wisting» og «Made in Oslo», men dette er første gang strømmetjenesten lager en originalproduksjon med utgangspunkt i en norsk selvbiografi. Cappelen Damm er ansvarlig utgiver for boken.

Les også: Viaplay vokser kraftig på det norske strømmemarkedet

Serien skal utvikles av selskapet The Global Ensemble Drama ved produsentene Janne Hjeltnes og Ingrid Skagestad og med Kari Moen Kristiansen som ansvarlig produsent for Viaplay.

- Kulturens kraft ligger i å bevege, skape refleksjoner og endringer, og jeg har den største trua på Odd-Magnus Williamson som manusforfatter og Per-Olav Sørensen som regissør, forteller Abid Raja i forbindelse med at hans livshistorie skal dramatiseres på skjermen.

Abid Raja håper at boken og i forlengelse serien kan bidra til at færre personer kjenner på skam rundt egne opplevelser.

- Jeg har et håp om at min åpenhet kan bidra til at flere åpner seg om sine vanskeligheter og blir kvitt negativ skyld og skam som vi alle bærer på. At vi kan stilne den negative stemmen vi alle har inni oss, forteller Raja.

Dramasjef:

Dramasjef i Viaplay Norge, Tanya Nanette Badendyck, gleder seg til å lage TV-drama av Rajas selvbiografi.

- Inneholder alt
En annen sentral figur for dramatiseringen, Odd-Magnus Williamson, mener at Rajas biografi er et drømmeprosjekt for en manusforfatter.

- «Min skyld» inneholder alt det en manusforfatter leter etter: Helten som mot alle odds vinner prinsessa og halve kongeriket. Umulige oppgaver, tydelige fiender og nådeløs selvransakelse. Det er Charles Dickens og Askeladden satt til vår egen tid, og en av de største leseropplevelsene jeg har hatt, sier Williamson.

Han tror at historien kan nå inn til unge guttehjerter over hele verden, og hjelpe dem.

Stjerneregissør Per-Olav Sørensen er også med på det som kan bli en av de største Viaplay-satsingene noensinne. Han er ydmyk og takknemlig over å få være med på å skildre en historie som «slår hardt og presist midt i mellomgulvet».

– At Abid lar oss få lov til å lage en Viaplay-serie med de mest utleverende situasjoner, ydmykende hendelser, hjerteskjærende opplevelser og himmelstormende kjærlighet, ja, det er en gave, forteller Sørensen.