Som Kampanje kunne melde onsdag morgen, varsler Warner Bros. Discovery at de vil innføre en midlertidig stans av pengespillreklame for utenlandske aktører. Dermed løser de floken for TV-distributørene som har fått frist til 15. august av Medietilsynet for å stanse videreformidlingen av denne typen reklame.

- Pålegget fra Medietilsynet om ikke å vise spillreklame på enkelte kanaler retter seg mot distributørene, ikke mot oss. Vi vil inntil videre likevel pause denne typen reklame, i tråd med tilsynets vedtak, sier Discoverys norske sjef Espen Skoland til Kampanje.

Les mer: Discovery varsler betting-pause - men fortsetter kampen mot staten i retten

Det er nok musikk i ørene til TV-distributørene. Flere av dem har nemlig anmodet om utsatt frist til å iverksette spillstans. 

- Altibox er glade for at Discovery har besluttet å slutte å sende bettingreklame. Utenom det har vi ikke noen kommentarer, skriver Altibox' kommunikasjonssjef, Andreas Veggeland, i en SMS til Kampanje. 

Altibox, som har påklaget vedtaket til Klagenedma, ba om anmodning for å få utsatt frist til klagen var ferdigbehandlet. Det gjorde også Telia, men det ble avslått av Medietilsynet. 

- Vi har likt denne situasjonen svært lite
Telias kommunikasjonsdirektør, Henning Lunde, henviser til sin TV-kollega Haakon Li Dragland i Telenor, som også er sjef for Kabel Norge, TV-distributørenes interesseorganisasjon. 

Han er lettet over at Discovery nå stanser spillreklame midertidig. 

- Ja, vi er jo det. Dette er en sak som vi oppfatter egentlig ikke berører oss. Vi mener at det er en sak mellom Discovery og staten, men så har lovverket blitt skrudd sammen slik at det allikevel treffer oss. Vi har likt denne situasjonen svært lite, og vi setter pris på at Discovery nå sørger for at vi slipper å gå inn i en kamp som vi føler vi ikke er en del av, og som vi ikke kan vinne. 

- Det var bare dårlige utveier for oss
Dragland fremholder at TV-distributørene alltid har ment at dette er en sak som bør løses rettslig mellom Discovery og staten. Warner Bros. Discovery har for øvrig saksøkt staten og Kultur- og likestillingsdepartementet fordi de mener vedtakene til Medietilsynet bryter med EØS-avtalen.

- Det ser ut som det er den veien Discovery går. For vår egen del er vi glad for å slippe å måtte blokkere sendinger, bryte avtaler eller bryte loven. Det var bare dårlige utveier for oss. Det har Discovery sørget for å løse oss fra, og det setter vi pris på. Det er et tegn på bra partnerskap. 

- Kan man si at TV-distributørene nå blir reddet av Discovery?

- Jeg tror man kan regne med at hver enkelt TV-distributør hadde en plan for å håndtere dette. Det at Discovery nå velger å stoppe spillreklame, gjør det veldig mye enklere å håndtere situasjonen, svarer Dragland.

Les også: Kulturministeren om Discoverys betting-pause: - Jammen på tide