I undersøkelsen rykker Stortinget ned til en tredjeplass på listen over institusjoner nordmenn har høyest tillit til, fra en andreplass i fjor.

70 prosent gir Stortinget en karakter mellom 6 og 10, hvor 10 er det høyeste man kan få. Det er en nedgang på 8 prosentpoeng.

En rekke avsløringer om hvordan politikere har skaffet seg gratis pendlerbolig i strid med reglene, preget store deler av høsten i fjor.

- Tillit må være fortjent, og derfor er det som forventet at tilliten til Stortinget har falt noe det siste året, når vi har fått oppmerksomhet om flere negative saker, sier stortingspresident Masud Gharahkhani (Ap).

Han sier at Stortinget nå jobber med å bygge tillit ved å være åpne og rydde i egne feil.

Gharahkhani er likevel glad for at undersøkelsen viser at det er høy grad av tillit til Stortinget og andre institusjoner.

- Det handler om blant annet om at vi har et samfunn som fungerer godt med liten avstand mellom befolkningen og institusjoner som Stortinget.

Bedre står det ikke til med regjeringen eller kommunestyrene. Kun 61 prosent av de spurte gir disse to høy karakter, som for begge er en tydelig nedgang fra i fjor.

Enda lenger ned på listen finner vi de politiske partiene. Under halvparten av de spurte, 46 prosent, gir disse høy karakter. Det er et fall på 6 prosentpoeng fra året før. 

Tillitsbarometeret er basert på intervjuer med 1.000 respondenter og er utført av Respons Analyse i juni i år.