Navn: Mikaela Evelyn FolkestadAlder: 30Stilling: Administrerende direktør i Schibsted Partnerstudio- Hvor går årets ferie?
 
- Jeg har reist fra øst til vest til Sør i Norge for å finne solen ved havet og på toppen av fjell, og så har jeg vært på tur til Irland for naturopplevelser, irsk musikk og dans. Jeg har lovet å lære alle på kontoret irsk dans når jeg er tilbake, så jeg kjenner jeg må øve litt de siste dagene av ferien.- Blir 2022 året der Schibsted Partnerstudio tar tilbake tittelen som Årets contentbyrå i Byråprofil?
 
- Definitivt. Men da jeg så Andreas Thue fra Iteo i blomsterdress på forsiden av Kampanje skjønte jeg at konkurransen blir tøff i år også ;)- Du arrangerer en utflukt i sommer og inviterer tre gjester. Hvem tar du med, hva spiser dere og hvor drar dere?
 
- Jeg ville tatt med meg gründer Hilde Midthjell, fordi hun virker som en utrolig driftig, smart dame som jeg kan lære mye av. I tillegg tror jeg hun er blid og bringer med seg godt humør. Jeg ville også hatt med meg Balaji Srinivasan - en gründer og engleinvestor som fascinerer meg enormt. Han har bred kunnskap om så mange emner, så jeg skulle gjerne likt å ‘picked his brain’. Og så ville jeg hatt med meg Mimi Bouchard - en gründer og influencer som jeg har fulgt lenge som har fokus på personlig utvikling, motivasjon og helse. Hun har lansert meditasjonsappen Superhuman som jeg digger og bruker masse.
 
- Jeg tror det er en firkløver som ville hatt mange spennende temaer å diskutere. Vi drar på thaiboksing-time med en instruktør i St. Hanshaugen parken for å få opp energinivået og bli godt kjent (på godt og vondt), etterfulgt av en kort meditasjonsøkt med Mimi. På kvelden spiser vi middag på den koselige nabolagsrestauranten Kolonialen Bislett.- Hva er du god og hva er du dårlig til?
 
- Jeg er en skikkelig people person som er god til å spre positiv energi og holde humøret oppe. Spesielt om morgenen, da er jeg ekstra glad - til noen menneskers forargelse har jeg følelsen av. Og så er jeg dessverre ikke praktisk anlagt for fem flate øre. Jeg er ingen handywoman, og det irriterer meg grenseløst.- Både prisene og rentene på boliglånet øker. Hva blir det første som ryker av forbruk dersom du må stramme inn livreima?
 
- Vi solgte faktisk leiligheten vår allerede i februar fordi vi tror på nedgang i boligmarkedet utover høsten, så du kan vel si at livreima ble strammet inn allerede da. Nå bor vi hos svigers, lever det gode liv, og holder boligkostnadene nede. Utover høsten skal jeg stramme inn på hodeløs nettshopping - der er jeg litt impulsiv til tider. Jeg kommer heller til å prioritere sparing og investeringer (så godt det lar seg gjøre) og kvalitetsopplevelser - det mener jeg er viktig etter pandemien.- NRK slettet nylig Facebook-siden til NRK Nyheter med over en halv million følgere. Var det riktig og bør flere medier følge etter?
 
- Her tenker jeg det er viktig å skille mellom statlig eide medier og kommersielle medier. Jeg synes det NRK har gjort er tøft, men det er viktig for medier å være der brukerne er. Samtidig tror jeg at fremtiden vil vise at det er helt essensielt å bygge egne sterke distribusjonskanaler for å være verdifulle og ha et langsiktig konkurransefortrinn.- Hvorfor er det greit med fast track på flyplassen, men ikke på Tusenfryd?
 
- På flyplassen har mennesker ulike formål, og fast track kan være nyttig om man for eksempel skal på jobbreise. Tusenfryd har alltid vært et sted for alle - et inkluderende sted for familien. Med fast track på Tusenfryd blir forskjellene veldig tydelige for barna, og det tenker jeg man kan skjerme dem fra på et sted som skal spre glede for familier.- Prinsesse Ingrid Alexandra er fylt 18 år og de første kjæreste-oppslagene er allerede publisert. Må Slottet akseptere at mediene snur hver stein i prinsessens privatliv?
 
- Mediene fokuserer på å lage stoff som mennesker vil lese. Så da bør man kanskje stille seg selv spørsmålet hvorfor det er interessant å konsumere innhold om prinsessens privatliv? Jeg vil heller konsumere innhold som lærer meg noe, og som holder meg oppdatert på det viktigste som skjer i verden. Uansett tenker jeg det er unødvendig å snu hver stein i noens privatliv - la oss holde oss unna Diana 2.0.- Hvem har den største PR-jobben liggende foran seg hvis de skal rette opp imaget sitt?
 
- Politikerne. Avsløringer rundt #metoo, pendlerboliger, etterlønn, brudd på smittevernsregler, uriktige reiseregninger osv. gjør at politikerskepsisen har økt. Vi har alltid vært heldige i Norge som har en regjering og et demokrati som vi stoler på at tar de beste valgene for oss. Vi har ofte vært på tillitstoppen i Europa, og når tilliten synker risikerer vi å miste den fordelen som samfunn - det må politikerne sikre at ikke skjer. 
- Stortingets talerstol blir din for en dag. Hvilken sak vil du heise frem som den viktigste?  
 
- Det er spesielt to ting jeg skulle ønske vi hadde mer fokus på i Norge: Innovasjonspolitikk og tilbud innen mental helse. Sistnevnte står høyest på min liste nå - her kan vi gjøre utrolig mange forebyggende tiltak for å heve menneskers livskvalitet, og unngå at de med såkalt lett depresjon går over i moderat eller alvorlig depresjon. Her finnes det utallige historier på mennesker som ikke blir henvist videre, og det mener jeg er helt uakseptabelt. Vi må ha fokus på å forebygge.
 
- Jeg tror derfor to av de viktigste tiltakene er å styrke helse-og sosialtjenesten i skolen og innføre forebyggende undervisningprogram for psykisk helse. Dette er bare et steg på veien i å hjelpe barn og unge. I tillegg tror jeg vi må bli flinkere til å snakke om mental helse - det skal ikke være et tabubelagt tema. Da må vi sikre bedre opplæring om mental helse for alle aldre - i skolen og på arbeidsplasser.