Mandag denne uken presenterer TV- og strømmeselskapet Viaplay sin høstmeny og det er et solid stjernelag det svenskbaserte mediekonsernet drar opp av hatten. Viaplay kan by på både ny sesong av «Pørni» med Henriette Steenstrup, en helt ny spillefilm med Jon Øigarden, Sven Nordin og Axel Bøyum i tillegg flere realityserier «Robinsonekspedisjonen» og det helt nye konseptet «MasterChef - unge talenter.»

Strømmetjenesten kan også love en stor dramasatsing som teller serier som «Nede» med Maria Austgulen, «Fenris» med Ida Elise Broch og i den nevnte spillefillmen «Gulltransporten» som er en film om en uvanlig gjeng med motstandshelter som i all hemmelighet reddet den norske gullbeholdningen med tyske soldater og bombefly hakk i hæl. Dette er også Viaplays første originale spillefilm.

Ny Robinson-runde
Som kjent kommer også «Robinsonekspedisjonen» tilbake på Viaplay i september og for første gang finner ekspedisjonen sted på en øy i Malaysia. Ekspedisjonen på 20 stykker ledes som sist av skuespiller og treningsprofil Silje Torp.

I en ny variant av programmet «MasterChef – unge talenter» skal Viaplay denne gangen finne det beste unge kokketalentet i Norge, eller som selskapet skriver «unge kokkespirer med en lidenskap, kreativitet, dyktighet og en kjærlighet til mat som gjør han eller henne til en sann «MasterChef».»

12 unge kokkespirer mellom 14 og 17 år konkurrer under oppsyn av mesterkokk Kjartan Skjelde og kjøkkensjef på Credo restaurant i Trondheim, Live Krangnes Edvardsen.

Fanger på fortet og superkvinner
Programlederne Julie Strømsvåg, Kjetil André Aamodt og Triana Iglesias ønsker velkommen til en ny, actionspekket sesong av «Fangene på fortet», mens den nye serie «Power women Norge» er en serie om fem sterke, driftige foregangskvinner på hver sine felt. De fem utvalgte er Anita Krohn Traaseth, Ingeborg Heldal, Isabelle Ringnes, Iman Meskini og Leah Behn.

- Vi følger disse fem kule kvinnene i deres liv og virke, i hverdagen, på fest og i hjemmets private sfære. Vi er med på jobbmøter, i styrerommet, familietreff, bursdagsfeiringer, toppmøter, når insta-feeden oppdateres og bak kamera når Tik-Tok-videoer lages, på venninnetreff og på vafler hos mamma. Vi følger kvinnenes blikk på verden og kjenner verdens blikk på dem. Noen er godt etablerte og med masse erfaring i bagasjen, andre er på vei inn i en voksenverden som virker både skremmende og forlokkende. Dette er serie om bobler over av engasjement, mot, positivitet og alt livet har å by på av opp- og nedturer, heter det i en pressemelding.

Kampanje er til stede på presentasjonen og kommer med flere saker fra høstlanseringen til Viaplay.