Lørdag kveld var det duket for premiere på høstens sesong av «Skal vi danse». Denne sesongen er noe annerledes fra tidligere versjoner av programmet, ettersom det er deltakere fra tidligere sesonger som svinger seg rundt på parketten.

Les også: Helene Olafsen blir ny programleder - her er deltakerne i Skal vi danse

Og at det er tidligere finalister og publikumsfavoritter som er tilbake med danseskoene på ga TV 2 brukbare seertall for lørdagskvelden. 446.000 seere har gått med seg premieren. Dette til tross for at TV 2 starter TV-høsten uten Altibox-avtale.

Høy seerandel
332.000 fulgte sendingen direkte på TV 2, hvilket ga kanalen en seerandel på 47,5 prosent. Det er igjen høyere enn fjoråret, da seerandelen var på 41,8 prosent. Disse tallene er programredaktør i TV 2, Kathrine Haldorsen, godt fornøyd med.

- Dette er strålende tall. Vi er ikke skuffet over seertallene totalt. Vi er ydmyke over at vi er i 2022 og at folk ser på TV når det passer dem, sier Haldorsen som tror fallet i totalt seertall kommer av Altibox-konflikten.

Tross fall i seertall er hun godt fornøyd med hvordan premierekvelden gikk for seg.

- Det var en magisk kveld på Fornebu. Det var fantastisk gøy å være i salen og fylle et så stort studio med folk, sier Haldorsen.

115.000 flere seere i 2021
I fjor hadde «Skal vi danse» totalt 561.000 seere på premiere-programmet. 423.000 så programmet direkte på TV 2. På dette tidspunktet var ikke TV 2 i konflikt med Altibox. Årets sesong har en nedgang på totalt 115.000 seere.

Den pågående konflikten mellom Altibox og TV 2 gjør at rundt én million nordmenn står uten TV 2 i programpakken.

Det var for øvrig programleder Triana Iglesias som ble den første deltakeren til å ryke ut av årets sesong.