En av fjorårets bestselgere ble boka «Min skyld» der tidligere kulturminister Abid Raja forteller sin historie om egen barndom og tøffe kamp. Nå blir boken også filmatisert og den som stikker av med rettighetene i kamp med flere TV-produsenter og strømmetjenester, er Viaplay.

- Dette er et drømmeprosjekt slash marerittprosjekt. Drømmeprosjekt fordi det er den perfekte historie: Det er både Charles Dickens og Askeladden satt i vår egen tid, og den ultimate amerikanske heltehistorien. Mareritt fordi det er forbanna vanskelig. For det er et ekte liv vi snakker om, og det føles viktig å ivareta historien. Fallhøyden er stor, men jeg liker å ha press på meg, sier Odd-Magnus «Odda» Williamson (41) til VG.

Les også: Viaplay vokser kraftig på det norske strømmemarkedet

Han har tatt på seg jobben som manusforfatter og skal utvikle Rajas selvbiografi til en stor dramaserie på strømmetjenesten Viaplay. Med på laget er også selskapet The Global Ensemble Drama og regissør Per-Olav Sørensen.

Så hva sier politikeren selv? Abid Raja har snart ikke flere ord igjen til å beskrive suksessen.

– Det er mirakuløst overveldende. Boken har rundet 100.000 solgte, men med en TV-serie vil mitt budskap nå ut til veldig mange flere – både i Norge og internasjonalt, sier Raja til avisen.