Fredag formiddag ble det klart at NRK Rogaland og Stavanger Aftenblad har signert en avtale om å sammen flytte inn i den planlagte mediebyen på Nytorget i Stavanger sentrum. Det melder NRK selv.

Kristin Skogen Lund, konsernsjef i Schibsted som eier Stavanger Aftenblad, har stor tro på at begge parter vil nyte godt av samlokaliseringen.

- Det gjør det mer spennende å jobbe der, det blir lettere å tiltrekke seg talenter, man får et miljø og kan samarbeide om enkelte ting, som teknologiutvikling og innovasjon, selv om man også er konkurrenter, sier hun.

Distriktsdirektør i NRK, Marius Lillelien, sier det er veldig gode nyheter at avtalen er signert. Samtidig erkjenner han at det nye bygget ikke blir billig å leie for NRK.

- Stavanger er en dyr by å drive næringsvirksomhet i, av helt naturlige grunner. Det blir blant de dyrere lokalene vi har, men vi har fått til en avtale som vi synes er god, og som vi er godt fornøyde med, sier han.

I omtrent 25 år har NRK holdt til i lokaler på Ullandhaug i Stavanger. Den nye mediebyen skal være klar til innflytning 1.juni 2025, forutsatt at reguleringsplanen som nå er ute på høring vedtas slik den foreligger. Vedtaket skal etter planen fattes til høsten.