Som Kampanje kunne melde tidligere i dag, varsler Warner Bros. Discovery at de vil innføre en midlertidig stans av penegspillreklame for utenlandske aktører. Dermed løser de floken for TV-distributørene som har fått frist til 15. august av Medietilsynet for å stanse videreformidlingen av denne reklamen.

- Pålegget fra Medietilsynet om ikke å vise spillreklame på enkelte kanaler retter seg mot distributørene, ikke mot oss. Vi vil inntil videre likevel pause denne typen reklame, i tråd med tilsynets vedtak, sier Discoverys norske sjef Espen Skoland til Kampanje.

Samtidig fortsetter selskapet kampen mot reklameforbudet i retten. Warner Bros. Discovery saksøkte staten og Kultur- og likestillingsdepartementet fordi de mener vedtakene til Medietilsynet bryter med EØS-avtalen.

Forrige gang selskapet forsøkte å ta saken til retten ble søksmålet avvist fordi Medietilsynet på det tidspunktet ikke hadde fattet et vedtak.

Les mer: Discovery varsler betting-pause - men fortsetter kampen mot staten i retten

Kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen (Ap) er uansett glad for at Discovery vil fjerne bettingreklamen inntil videre.

- Dette er bra, og jammen på tide. Endelig tar også Discovery ansvar og innretter seg etter loven, men det er synd de varsler at de fortsetter kampen for å ødelegge den norske spillmodellen. Den bidrar til å forhindre at folk får ødelagt sine liv og familier som følge av spillavhengighet. Som en positiv bieffekt av modellen kommer det dessuten store inntekter til idrett og frivillighet over hele landet, og det tror jeg de fleste synes er bra, sier hun til Kampanje.

- Vi har et forbud mot pengespillreklame for å beskytte dem som sliter med spillavhengighet, og vil begrense de utenlandske spillselskapene sin mulighet for å spre reklame for ulovlige pengespill. Jeg håper dette bare er første steg og at Discovery bestemmer seg for å sette hensynet til folk først og legge helt vekk kampen for å slippe til de useriøse spilleaktørene i Norge og undergrave norsk lov.