Høstens «Skal vi danse» byr på flere nyheter. Ikke bare blir dette en «All Stars»-sesong med tidligere vinnere og publikumsfavoritter blant deltakerne, programmet har også fått en ny programleder i Helene Olafsen. Katrine Moholt, som har ledet programmet i mer enn ti år, er nemlig én av stjernene som skal kjempe om seieren.

- Det er en gave. At man får muligheten til det å være med i «Skal vi danse» to ganger, det skulle egentlig ikke være mulig, sier hun til Kampanje.

Les også: Helene Olafsen blir ny programleder - her er deltakerne i Skal vi danse

Har konkurrert to ganger tidligere
Teknisk er dette tredje gang Katrine Moholt svinger seg på parketten i «Skal vi danse». Hun vant som kjent første sesong i 2006, men hun deltok også i en såkalt «Superfinale» i 2008 der vinnerne av de fire første sesongene møttes til et spesialoppgjør.

I 2011 tok hun på seg jobben som programleder, først sammen med Yngvar Numme, deretter med Carsten Skjelbreid, Didrik Solli-Tangen, Samuel Massie og, siden 2017, Anders Hoff.

Nå setter hun punktum. Deltakelsen i «Skal vi danse – All Stars» blir det siste hun gjør i programmet.

- Nå skal jeg danse og da føler jeg at sirkelen er sluttet. Jeg har vært programleder i ti år og det er virkelig på tide å få lov til å gjøre noe nytt, sier Moholt.

TV 2s programredaktør Kathrine Haldorsen er glad for at Katrine Moholt er med som deltaker i høstens sesong.

- Det var hele ideen også. Hun er en fantastisk programleder vi skal ha i TV 2 alltid, holdt jeg på å si. Det at Katrine skal være med å danse, gjør dette komplett. Hun er en helt unik type som tar alle utfordringer på strak arm. Hun hadde lyst til å danse og fikk danse med Egor (Filipenko, red. anm.). Det er virkelig plass til både Katrine på gulvet og Helene som programleder, sier hun.

Saken fortsetter under.


- Et univers jeg elsker
Moholts arvtaker, Helene Olafsen, ser frem til å ta på seg jobben med å lede programmet.

- Det er høye sko å fylle, men du har trent opp Anders bra. Han er min bauta, sier Olafsen om sin programledermakker Anders Hoff.

- Jeg håper vi får leke og kose oss. Dette er et univers jeg elsker, sier Olafsen.

- Ble du spurt om å danse?

- Nei, jeg ble ikke spurt dessverre. Jeg skjønner at du hadde lyst til å være med igjen, sier Olafsen til Moholt.

Helene Olafsen vant selv «Skal vi danse» i 2017 sammen med proffdanseren Jørgen Nilsen som hun senere har giftet seg og fått barn sammen med.

- Dette er en liten epoke av livet hvor du får lov til å bare fokusere på én ting som er gøy hver eneste dag. Jeg skulle gjerne ha gjort det, men når jeg ser den gjengen som skal være med, er jeg litt glad for at jeg ikke skal konkurrere, sier Olafsen.

Programmet lever videre
Katrine Moholt kommer rett fra sommerens innspillinger av «Allsang på Grensen», som nettopp har avsluttet sin siste sesong på TV 2. Samme skjebne venter ikke «Skal vi danse», om vi skal tro programredaktør Katrine Haldorsen.

- Nei, overhodet ikke. Vi skal gå tilbake til vanlige sendinger etter dette. Dette er bare en liten twist som flere land har gjennomført. Nå er korona slutt, vi har så mye å gi og folk er fulle av kjærlighet. Det er perfekt timing for en «All Stars», sier Haldorsen.

Les også: Over 300.000 har fulgt tidenes siste Allsang - nå vil TV 2 fornye sommeren

Nord DDB-direktør og tidligere verdensmester i svømming, Aleksander Hetland, er også klar for høstens sesong. Se intervjuet med han her: