Manchester Citys og Norges nye superstjerne, Erling Braut Haaland (22), har inngått et langsiktig samarbeid med strømmetjenesten Viaplay både som ambassadør i samtlige land Viaplay har Premier League-rettigheter og ved at Viaplay går i gang med å lage en eksklusiv dokumentar.

- Jeg har fulgt med på og vært stor fan av engelsk fotball gjennom hele livet. Det å nå få muligheten til å spille i Premier League er en drøm som har gått i oppfyllelse. Å bli med Viaplay, som har rettighetene til Premier League, i en ambassadørrolle er noe jeg ser frem til. Jeg er sikker på at vi vil ha mange morsomme år sammen, sier Erling Braut Haaland.

Den nye dokumentaren heter «Haaland – Valget» og handler om hvordan den norske stjernen gjennom våren 2022 var ønsket av omtrent alle europeiske storklubber. Til slutt signerte Haaland for Manchester City.

Dokumentaren har vært et redaksjonelt prosjekt hos Viaplay sport hvor Viaplay-ekspert og tidligere Premier League-spiller Jan Åge Fjørtoft har gjort flesteparten av intervjuene med Team Haaland. Tommy Barstein har hatt regi og Jørgen Grytøyr har vært klipper.

- Vi har fått veldig god tilgang til Team Haaland i prosessen med å finne en ny klubb - og fått følge deres vurderinger rundt verdens mest omtalte overgang på innsiden. Det gleder vi oss nå til å presentere til seerne, sier Fjørtoft.

I tillegg kommer den tidligere Premier League-stjernen og faren til Braut Haaland, Alf Inge «Alfie» Haaland, til å ta del i Viaplays Premier League-sendinger i Norge som ekspert i studio og på banen.

- Erling og Viaplay komplementerer hverandre på en perfekt måte. Våre partnerskap med Formel 1-stjernen Max Verstappen og nå Premier Leagues nyeste superstjerne gjør det klinkende klart at Viaplay viser de største navnene innen sport hver eneste uke, i tillegg til å bringe fansen tettere på stjernene enn noen andre, sier Anders Jensen som er toppsjef i Viaplay.