Navn: Kristian Oma

Alder: 44

Stilling: Sportssjef i Viaplay Group Norge

- Hvor går årets ferie? 

- Bergen, Hardangerfjorden, Amalfi-kysten og fjellet i Sudndalen. Og terrassen hjemme i Oslo.

- Hva ser du mest frem til når dere nå sparker i gang Premier League-rettighetene? 

- Personlig gleder jeg meg mest til å se at alle de tusenvis av puslebiter som har blitt lagt de siste årene gjennom planlegging, studiobygging, rekruttering, teknikk osv nå skal bli til et feiende flott Premier Leauge-produkt. Det er enormt mange flinke medarbeidere som nå skal få svaret på om det er samsvar mellom teori og praksis. Men herlighet, sportsentusiasten i meg ser også frem til å se fighten mellom City og Liverpool i toppen, Ødegaard som Arsenal-kaptein og Bryne-beistet Erling Haaland på jakt etter mål.

- Du arrangerer en utflukt i sommer og inviterer tre gjester. Hvem tar du med, hva spiser dere og hvor drar dere? 

- Nå har jeg blitt såpass gammel at det er en del nydelige personer fra de årene hvor man var ung voksen man nesten aldri ser lenger. Jeg kunne godt tenke meg å møte en del av dem igjen, gjerne på en hytte med tid til å lage langtidsstekt lammelår. Da skulle vi snakket oss varme om den gang da og veien til nå. Jeg mistenker at det ikke er alt som har gått som planlagt for noen av oss.

- Hva er du god og hva er du dårlig til? 

- Jeg er en ukuelig optimist som ser lyst på livet. Noen mener det er en styrke, andre kaller det grenseløs naivitet.

- Både prisene og rentene på boliglånet øker. Hva blir det første som ryker av forbruk dersom du må stramme inn livreima? 

- Uten å ha sjekket inngående tror jeg Foodora-budsjettet har gått litt over styr det siste halve året, så kunne nok startet der.

- NRK slettet nylig Facebook-siden til NRK Nyheter med over en halv million følgere. Var det riktig og bør flere medier følge etter?

- De fleste vil nok vegre seg for å gi fra seg en plattform hvor de kan snakke direkte med en halv million. Men NRK finansieres over skatteseddelen, og kan ta slike valg uten å måtte tenke kommersielle konsekvenser. Om det er rett eller galt vet jeg ikke, men det er i hvert fall tøft gjort!

- Hvorfor er det greit med fast track på flyplassen, men ikke på Tusenfryd?

- Hvis vi skal lære våre barn at alle er like mye verdt kan ikke noen kjøpe seg en slik fordel. Det er forstyrrende. På Gardermoen har de jo en egen fast track for familier, så virkelighetens forskjeller kan fint vente til våre barn har blitt litt eldre og mer reflekterte.

- Prinsesse Ingrid Alexandra er fylt 18 år og de første kjæreste-oppslagene er allerede publisert. Må Slottet akseptere at mediene snur hver stein i prinsessens privatliv?

- Det er tidlig å få et slikt fokus som 18-åring, men jeg regner med Slottet har ressurspersoner som kan balansere dette. Uten sensasjonspressen ville jo kongefamilien nesten bare vært oppstilte bilder foran juletreet og politisk korrekt samfunns-engasjement. Jeg tror uansett sosiale medier er en mye større utfordring for kongelige og celebriteter enn redaktørstyrte medier.

- Hvem har den største PR-jobben liggende foran seg hvis de skal rette opp imaget sitt? 

- Det blir jo sjelden vakkert nå det er snakk om streik, penger, sinte kunder og steile fronter. Men etter alt som ble sagt og gjort da det kokte som mest i sommer, trenger nok SAS litt tid til å gjenopprette tilliten både internt og eksternt.

- Stortingets talerstol blir din for en dag. Hvilken sak vil du heise frem som den viktigste?

- Jeg leste en enorm bok denne sommeren av Camara Lundestad Joof som heter «Eg snakkar om det heile tida». Om hvordan rasisme fortsatt er rundt oss i alle mulige fasonger, både i ugjennomtenkt språk og forutinntatte holdninger. På talerstolen skulle jeg bedt om å få den boken inkludert i pensum på videregående.