Navn: Heidi Thon

Alder: 51

Stilling: Daglig leder i Norges Fotografforbund og Fotografiens Hus

- Hvor går årets ferie?

- Først reiste storfamilien med kjæreste, mine, dine og lånte ungdommer til Asorene for å besøke min far som bor der. Deretter dro kjæresten og jeg på biltur til Normandie og Bretagne.

- Hvor vanlig er det å pynte litt på modeller når man tar bilder til reklamekampanjer? Tror du mye må merkes nå?

- Jeg tror at de fleste kampanjer ikke vil behøve merking. I Norge foretrekker folk flest et naturlig uttrykk, og annonsørene ønsker som oftest et resultat som ikke ser retusjert ut. Den nye loven vil sikkert også bidra til at mange annonsører tilpasser seg og velger et naturligere resultat fremfor merking av kampanjen.

- Du arrangerer en utflukt i sommer og inviterer tre gjester. Hvem tar du med, hva spiser dere og hvor drar dere?

- Hmm, det var et vrient spørsmål. Jeg begynner med det enkle - maten og omgivelsene. Vi er i Norge, det er selvsagt sol og varmt i været, og vi finner oss et svaberg ved kysten. Vi har med piknikkurv med ferske reker, loff, smør, majones, sitron og hvitvin.

- Jeg lar meg ikke begrense av hva som er fysisk mulig, og velger meg Kari Bremnes, Haruki Murakami og Krystof Kieslowski.

- Hva er du god og hva er du dårlig til?

- Jeg er god til å se muligheter og skikkelig dårlig til å spille gitar.

- Både prisene og rentene på boliglånet øker. Hva blir det første som ryker av forbruk dersom du må stramme inn livreima?

- Restaurantbesøk. Klær og sko. Jeg vil i det lengste fortsette å gå på konserter, utstillinger og invitere venner hjem på god mat og drikke.

- NRK slettet nylig Facebook-siden til NRK Nyheter med over en halv million følgere. Var det riktig og bør flere medier følge etter?

- De seriøse mediene bør fortsette å være til stede på Facebook. Hvis de som hovedsakelig henter sine nyheter fra sosiale medier ikke lenger finner informasjon fra de større mediebedriftene der, vil de velge andre, mindre troverdige kilder. NRK har et særskilt ansvar for å nå ut til størst mulig del av befolkningen.

- Hvorfor er det greit med fast track på flyplassen, men ikke på Tusenfryd?

- Flyplassen er for mange et middel for å komme seg til jobb. Jeg skjønner at de som har mange reisedøgn helst vil slippe å stå timesvis i kø. Tusenfryd er ferie og fritid. Da har man tid til å vente på tur. I tillegg mener jeg at alle barn er like mye verdt, og det skal ikke være fast-track for noen fordi mamma og pappa har god råd.

- Prinsesse Ingrid Alexandra er fylt 18 år og de første kjæreste-oppslagene er allerede publisert. Må Slottet akseptere at mediene snur hver stein i prinsessens privatliv?

Nei. Hun har rett på privatliv som alle andre.

- Hvem har den største PR-jobben liggende foran seg hvis de skal rette opp imaget sitt?

- Erland Bakke

- Stortingets talerstol blir din for en dag. Hvilken sak vil du heise frem som den viktigste?

- Oppfølging av barn og unge. Vi må gjøre det vi kan for at færrest mulig faller gjennom sprekkene, enten det gjelder vold og mangel på omsorg i hjemmet, faglige og sosiale utfordringer på skolen, psykiske problemer eller rus. Jo flere som kommer seg godt gjennom barne- og ungdomstiden, jo flere vil klare seg bra som voksne.