I et lengre intervju med Aftenposten snakker nå nyhetsredaktør i TV 2, Karianne Solbrække, åpent om forholdet hun hadde til den kriminelle og straffedømte Arfan Bhatti i 2006. Etter at Aftenposten for to uker siden bestemte seg for å omtale forholdet har det vært en rekke saker om relasjonen mellom nyhetsredaktøren og forholdet til den etter hvert kjente islamisten. Da forholdet mellom de to ble omtalt i 2006 og 2008, ble Solbrække aldri identifisert med navn, med unntak av i Finansavisen.

Til Aftenposten i dag sier nyhetsredaktøren i TV 2 at hun har forståelse for at redaktørene har identifisert henne og skrevet om forholdet hun hadde til Arfan Bhatti for 16 år siden.

– Jeg tok katastrofale valg på den tiden. På kort tid ødela jeg alt som betydde noe for meg. Først og fremst forholdet til familien min og de nærmeste, men også forholdet til TV 2 og de journalistiske verdiene jeg setter så høyt. Alt det satte jeg på spill, sier Karianne Solbrække åpent til avisen.

En av dem som har vært sterkt kritiisk til TV 2-ledelsens håndtering av saken er sosiolog og dosent ved institutt for markedsføring ved Høyskolen Kristiania, Trond Blindheim.

Les også: Slakter TV 2-toppenes Solbrække-håndtering: - En presseskandale som vil gå inn i lærebøkene

- Synden var rolleblandingen
Hun avviser at hun skaffet informasjon fra politiet eller PST på vegne av Bhatti og at hun laget journalistikk «på grunnlag av informasjon fra ham» eller gjorde andre ting som ikke var presseetisk forsvarlig.

- Dét var jo den jobbmessige synden, rolleblandingen. At jeg som journalist hadde et forhold til en som var kriminell. Det var jo fullstendig galt. Det var ikke noe utover det, men det var ille nok, sier Solbrække.

Forrige uke kunne Kampanje gi flere detaljer i saken om TV 2s nyhetsredaktør Karianne Solbrække og hennes forhold til den kjente islamisten og straffedømte Arfan Bhatti i 2006, da Solbrække stadig var å se på skjermen som TV 2s mest profilerte krimreporter.