Tapet med åtte mål skal være tidenes største tapsmargin i en EM-kamp noensinne. Etter kampslutt fortalte Norge-kaptein Maren Mjelde, at «hjertet blør» etter at Norge hadde gått på sitt styggeste tap noensinne.

Til tross for det sviende nederlaget, var interessen for England-kampen langt større enn damenes overbevisende 4-1 seier over Nord-Irland i åpningskampen.  Kampen hadde nemlig en markedsnadel på 61,8 prosent i riksuniverset, og i snitt var det 475.000 seere som benket seg foran tv-skjermen mandag kveld. Det viser tall fra Kantars TV-meter. 

Mot Nord-Irland var det på det meste 446.000 seere innom, og i snitt var det 358.000 som så kampen. 

Les også: Nærmer seg herrelandslagets Sverige-duell - nær 450.000 seere så damene slå Nord-Irland

- 475.000 seere er et meget solid tall, og en solid økning fra de 358.000 som fulgte Norges første kamp i gruppespillet mot Nord-Irland. Kampen hadde hele 61,8 prosent markedsandel, noe som vitner om veldig solid oppslutning blant seerne, sier Henrik Skatvedt i NRKs analyseavdeling til Kampanje. 

Toppen ble nådd med hele 598.000 seere i førsteomgangen. 

Under det forrige mesterskapet, VM i Frankrike i 2019, hadde kvinnene en bestenotering på 895.000 da Norge tok seg til kvartfinale etter å ha slått Australia. 

Les også: - Fotballdamene satte ny VM-rekord - nesten 900.000 seere så straffedramaet