Etter å ha tapt hele 8-0 mot England på mandag i forrige uke skulle det norske kvinnelandslaget i fotball revansjere seg mot Østerrike på fredag. Kampen var uhyre viktig med tanke på videre avansement. Norge måtte vinne for å ta seg videre til kvartfinale i europamesterskapet.

Les også: Nesten 600.000 seere så Norge få juling av England

Dessverre for Norges del endte kampen i nok et nederlag. Østerrikes spiss Nicole Billa scoret kampens eneste mål åtte minutter før pause og dermed måtte de norske kvinnene reise slukøret hjem fra mesterskapet. Norge hadde før mesterskapet ambisjoner om medalje, men klarte ikke å ta seg videre fra gruppespillet.

Det var TV 2 som viste skjebnekampen fredag. Pressesjef i kanalen, Jan-Petter Dahl, forteller til Kampanje at skjebnekampen i snitt hadde 428.000 seere, mens seertoppen ble nådd mot slutten av førsteomgang med 478.000 seere. Seertallene ga TV 2 en markedsandel på 57,7 prosent.

Det er flere seere enn TV 2 hadde da de viste Norges åpningskamp mot Nord-Irland. Da var 446.000 seere innom på det meste, mens det i snitt var det 358.000 som så kampen. 

Den kampen med flest seere så langt i mesterskapet er kampen mellom Norge og England. Marerittkampen hadde en topp på 598.000 seere og et snitt på 475.000 seere. Denne kampen ble vist på NRK.

NRK og TV 2 deler rettighetene på mesterskapet.