Netflix kunngjør at de har valgt Microsoft som sin teknologi- og salgspartner når verdens største strømmetjeneste planlegger å starte opp med reklame. Tanken er å lage et rimeligere abonnementstilbud som også åpner for reklame. Det billigere abonnementstilbudet skal ifølge Reuters være noe Netflix planlegger for å øke veksten i antallet Netflix-abonnenter, som er dalende. 

Det var i april at Netflix kunngjorde at de planlegger å introdusere en ny, billigere versjon av strømmetjenesten for å tiltrekke seg flere abonnementer. Det skjedde samtidig som strømmetjenesten kunne fortelle at de hadde mistet kunder for første gang på ti år. 200.000 Netflix-kunder hadde da takket for seg i første kvartal og med et enda større fall for andre kvartal. 

På Netflix sine nettsider skriver Netflix-toppen Greg Peters at selskapet har valgt Microsoft fordi selskapet er sterke på innvoasjon og personvern. 

- Det er fortsatt tidlig og vi har mye vi må jobbe igjennom. Men vår langtidsplan er klar. Mer valgfrihet for konsumentene og et premium, bedre-enn-linær-TV-tilbud for merkevareopplevelse for annonsører, skriver Peters. 

Reuters skriver videre at Netflix-aksjene økte med to prosent da nyheten ble kunngjort, til 178.06 dollar og at det ligger en forventinig om at Microsoft kommer til å drive Netflix' annonsesalg fremover.