I går skrev Kampanje om at tidligere Resett-redaktør Helge Lurås vil bruke det han tjener på å selge aksjene sine i Resett til å starte en ny avis. Som kjent ble Lurås først sykmeldt fra Resett, før han noen uker senere fikk sparken på dagen i juni i år. Nå ønsker han å selge seg helt ut av Resett, som han har drevet i fem år. 

- Budet kommer fra en eksisterende aksjonær i Resett og er på syv kroner per aksje og totalt 253.141 for hele posten. For de som har tro på Resett, er det billig. I emisjonen i 2021 hentet Resett inn ny kapital til en kurs på 110 kr per aksje og priset selskapet til 26,5 millioner, skriver Lurås på sin Facebook-side.

Dermed priser ikke kjøperen av Lurås sine aksjer sitt eget selskap for mer enn 1,7 millioner kroner. Det vil med andre ord si at selskapet nå verdsettes nesten 25 millioner kroner lavere enn ved sist emisjon i juni 2021. Det er et verdifall på over 90 prosent på ett år. 

Les mer her: Helge Lurås vil bruke penger fra Resett-aksjer til å starte ny avis: - Vil ha en mer seriøs og analytisk profil

Ønsker Lurås lykke til til med nytt prosjekt
Styreleder og aksjonær i Resett, Monica Staff, svarer ikke på alle av Kampanjes spørsmål, men skriver følgende i en e-post: 

- Det er markedet som bestemmer prisen på en aksje, og i en unotert aksje som Resett er det begrenset omsetning, og vanskelig å kommentere prisingen.
 
- Styret syns det er gledelig at en eksisterende aksjonær ønsker å kjøpe Lurås sine aksjer, fortsetter hun. 
 
Hun påpeker at det er Lurås selv som har satt prisen for aksjene. Resetts styreleder henviser derfor til Lurås angående spørsmål om prissettingen. Lurås har for øvrig sagt at han selger sin aksjebeholdning til høystbydende over 250.000 kroner.
 
- Ville du solgt dine egne aksjer til den samme prisen?
 
- Nei, jeg ville ikke solgt mine egne aksjer til den prisen, svarer Staff.
 
Hun forteller samtidig at styret over tid har vært misfornøyd med utviklingen i Resett. Dette har også kommet klart frem i VGs dekning av tumultene internt i Resett. 
 
- Dette har vi nå ryddet opp i. Resett søker i skrivende stund etter ny ansvarlig redaktør, og har nylig ansatt Tommy Johansson som kulturredaktør. Kultur er blant annet et av områdene vi ønsker å styrke avisen på fremover, skriver Staff. 
 
- Styret ønsker Lurås lykke til med sitt nye prosjekt, avslutter hun.