Strix Televisjon legger bak seg selskapets beste år noensinne med en omsetning på 142,9 millioner kroner og et resultat før skatt på 15,2 millioner kroner. Sistnevnte er mer enn en dobling fra resultatet på 7,4 millioner kroner i 2020 og ny rekord.

Daglig leder Jørgen Hermansen mener selskapet nå får betalt for innsatsen de la inn under pandemien.
 
Takket være veldig kreative og omstillingsdyktige ansatte i Strix, var vi blant de første i bransjen til å finne trygge og effektive måter å produsere TV på da pandemien traff oss i 2020. Dette høstet vi frukter av i 2021. «Koronavennlige» produksjoner, i kombinasjon med mye solid egenutviklet innhold som det norske publikummet vil ha, gjorde 2021 til et år vi er godt fornøyd med, sier han til Kampanje.

Farmen-effekt
Strix er kanskje aller mest kjent for å produsere 
«Farmen» for TV 2. Realityserien så dagens lys i 2001 og har lenge vært en av kanalens største suksesser. Da TV 2 og Strix sendte kjendiser inn på gården for første gang i 2017 nådde seertallene nye høyder.

Les mer: Disse deltar i «Farmen kjendis» 2023

Nå produserer Strix én ordinær og én kjendissesong av «Farmen» for TV 2 hvert år. I tillegg produserer Strix spinoff-serien «Torpet» som går parallelt med «Farmen» og «Farmen kjendis» på strømmetjenesten TV 2 Play.
 
Jørgen Hermansen legger ikke skjul på at «Farmen» er viktig for Strix.
 
Det er et egenutviklet format vi har fått forme og tilpasse til det norske publikumet i nært samarbeid med TV 2 helt siden 2001. Vi er veldig stolte av at vi fortsatt klarer å holde «Farmen»-universet relevant og spennende for stadig nye seere. Det er også veldig gledelig at formatet lever godt internasjonalt. Stadig nye land produserer «Farmen», og det er klart at inntekter fra formatsalg kommer veldig godt med i en produksjonsbransje med ellers relativt lave marginer.

Kjøpt av konkurrenten
Strix Televisjon var inntil i fjor eid av Viaplay Group (tidligere kjent som Nordic Entertainment Group), men nå har selskapet fått nye eiere i den britiske TV-giganten Fremantle, som fra før av driver produksjonsselskapet med samme navn i Norge. 

Med på kjøpet fikk Fremantle også selskaper som Monster og Playroom.

Les mer: Fremantle kjøper Monster og Strix - styrker seg voldsomt på det nordiske markedet

- Hvordan har dere merket eierskiftet så langt?
 
Eierskiftet har så langt vært utelukkende positivt. En så sterk internasjonal aktør som Fremantle har selvfølgelig masse å tilføre oss. Vi har så langt nytt godt av både praktiske ressurser, men også en kreativ kraft og inspirasjon fra London. Når det gjelder Fremantle Norge er de fortsatt den gode konkurrenten de var før oppkjøpet. Det er overhodet ingen planer om å endre på det.
 
- Er det aktuelt å flytte sammen?
 
Strix har de siste årene samarbeidet tett med søsterselskapene Novemberfilm og Rakett. Vi deler på alt - både lokaler, teknikk, og et kreativt produksjons- og utviklingsmiljø på Bergehus i Frøyasgate. Til sammen er vi nærmere 50 fast ansatte. Sammen med en fantastisk gjeng midlertidig ansatte og freelansere utgjør vi et fremtidsretta og spennende produksjonshus. Det er både vårt og Fremantles ønske at dette samarbeidet styrkes ytterligere framover. 
 
Vil Strix-navnet bestå?
 
- Vi satser på at Strix, Novemberfilm og Rakett fortsatt vil være sterke navn i norsk TV-produksjonsbransje i årene som kommer.

Her ser du resultatet til Strix i 2021. Tall i millioner kroner.

Strix Televisjon 2021 2020 Endring i prosent
Omsetning 142,9 124,4 + 14,8
Driftsresultat 15,2 7,3 + 108,2
Resultat før skatt 15,2 7,4 + 105,4