Mediekonsernet Amedia samler en større del av virksomheten sin i nye lokaler i Oslo Sentrum.

- På vegne av Amedia er jeg svært fornøyd med at vi har blitt enige med Entra. Vi rigger vår virksomhet for fremtiden, og tiden er inne for å samle mer av Amedias Oslo-baserte virksomhet og støttefunksjoner, sier Amedias konsernsjef Anders Møller Opdahl.

Dermed forlater selskapet Akersgata der selskapet har holdt til de seneste årene. I stedet samler Amedia nå troppene i Tollgaarden i Schweigaards gate 15 og med på lasset følger også avisene Nettavisen, Avisa Oslo og Tun Media med Nationen.

- Vi har hatt fine år i Akersgata, men med vår solide vekst og store ambisjoner har vi behov for mer plass. Amedia og Nettavisen har vokst ut av lokalene. I Tollgaarden får Amedia, sammen med våre mediehus Tun Media og Nationen, Nettavisen og Avisa Oslo, moderne og skreddersydde lokaler. Valget av Tollgaarden, vegg i vegg med Norges største kollektivknutepunkt er også riktig for å skape et nytt Amedia-hus som er samlende for hele vår virksomhet, i hele landet. Bygget gir god fleksibilitet for en offensiv digital medievirksomhet, sier konsernsjefen.

Vil ikke røpe prislapp
Amedias sentrale støttefunksjoner og medievirksomheter i Oslo omfatter om lag 450 medarbeidere og ambisjonen er å være på plass med samtlige ansatte i nye lokaler i løpet av første halvår 2024.

Tollgaarden, som de flytter inn i, er et kontorbygg som utvikles av Entra og eiendomsselskapets ambisjon er å bevare 100 års historie ved å skape «morgendagens arbeidsplasser i en av Oslos mest sentrale lokasjoner.»  Tollgaarden ligger sentralt plassert mellom jernbanesporene til Oslo S og Schweigaards gate i nærheten til Flytoget, tog, trikk, T-bane og buss.

- Kan du si noe om hvor mye dette kommer til å koste?

- Realiteten er jo at vi går ikke ut og kommenterer tall, men jeg kan si at vi går fra en god avtale med Entra, til en god ny avtale med Entra. Det er jo primært snakk om samlokalisering mellom virksomheter til en felles location, så det ligger ingen dramatiske eller høye kostander der. Vi har fått en god avtale med Entra og vi har historisk sett hatt en god avtale med Entra som vi har fått videreført. Vi er veldig fornøyde med de betingelsene, sier Opdahl. 

Entra: - Stor tillitserklæring
Sonja Horn, administrerende direktør i Entra, sier de er glade for å følge Amedia videre på reisen.  

- Når Amedias virksomhet utvikler seg og behovene blir annerledes enn i de nåværende Entra-lokalene i Akersgata, er vi glade for at vi gjennom vår eiendomsportefølje kan legge til rette for selskapets videre utvikling i Schweigaards gate 15. Vi ser på det som en stor tillitserklæring at Amedia signerer en ny og større avtale med Entra og gleder oss stort til å ønske Amedia velkommen til Tollgaarden, sier hun. 

Schweigaards gate 15 ble tegnet av arkitekt Henry Bucher og ble oppført i perioden 1919 til 1926. Eiendommen ble bygget for Oslos Jernbanetollsted.

Nytt hovedkontor:

Amedia flytter inn i Tollgaarden i Schweigaards gate 15. Foto: Illustrasjon.