Det har lenge vært kjent at de store plattformselskapene snuser på rettigheter, men nå tar Amazon et av sine største løft på det internasjonale rettighetsmarkedet for sport. Ehandelsgiganten kjøper rettighetene til Champions League på det engelske markedet og skal dele fotballkampene med BT Sports fra 2024, skriver Financial Times.

Dermed fortsetter Amazon å satse på Champions League for å kunne tilby dette til sine Amazon Prime-kunder som en del av abonnementstilbudet Prime. Amazon har over 200 millioner Prime-kunder verden over.

Den treårige avtalen ble kjent tidligere i juli og følger Amazons første fotballkjøp fra 2019 da selskapet tok en liten del av den engelske Premier League-pakken. Amazon visere i tillegg idretter som tennis og amerikansk fotball i USA.

Totalt så har salget av Champions League i Storbritannia gitt en prisøkning på 200 millioner britiske pund til 1,4 milliarder. Prisveksten må nok sees I sammenheng med at UEFA har utvidet turneringen til 36 lag, og dermed nye 64 kamper. BT Sports øker antallet kamper de skal vise med over 100, men ender likevel opp med å betale nesten 100 millioner pund mindre per sesong enn det internett- og TV-distributøren gjør i dag med sin avtale til 400 millioner pund årlig.