Øst-Europa-korrespondent Gina Grieg Riisnæs (25) er fast ansatt som journalist i Aftenpostens utenriksredaksjon. Riisnæs er basert i Kyiv og har reist mye rundt i Ukraina både før og etter Russlands invasjon, skriver avisa i en melding. 

– Gina er en veldig god utenriksreporter som vi er stolte av å få fast på laget, sier utenrikssjef John Hultgren.

Han sier at hun har gjort en «super jobb» som korrespondent. Frem til nå har hun vært tilknyttet Aftenposten igjennom et vikariat. 

- Hun har sørget for at Aftenpostens lesere har fått møte ofrene for krigen veldig mange steder i Ukraina. Vi er derfor veldig glade for at hun nå blir en fast medarbeider i utenriksredaksjonen, sier Hultgren.

– Det er veldig stas. Dette er rett og slett drømmejobben. Jeg er enormt takknemlig og stolt over å få jobbe i en avis som satser på utenriks i en tid hvor det virkelig trengs, sier Riisnæs.

Ny ordning med semesterkorrespondenter
Aftenposten opprettet en stilling som semesterkorrespondent i Øst-Europa kort tid etter at krigen startet. Riisnæs var da ansatt i et vikariat i avisen. Ordningen med semesterkorrespondenter er ny og hensikten skal være å ha medarbeidere tilstede der det er viktigst for øyeblikket. Varighetenen for disse stillingene vil i utgangspunktet være tre til fire måneder.

Aftenposten er nå bredere til stede i verden enn på lenge. I tillegg til Grieg Riisnæs i Øst-Europa, er Kristoffer Rønneberg på plass i Asia som semesterkorrespondent. Rakel Haugen Strand begynner 1. august som Europa-korrespondent med base i Brussel. Korrespondentene Per Kristian Aale, Øystein Kløvstad Langberg og Hanne Christiansen er basert i henholdsvis Moskva, New York og Istanbul.

Les også: Vegard Tjørhom er NRKs nye Afrika-korrespondent