Saken oppdateres. 

Buanes kommer fra stillingen som digitalsjef i Dagens Næringsliv. 

- Vi er strålende fornøyd med at Frode Buanes nå melder overgang til VG. Han er en offensiv og innovativ leder, samtidig som han er bunnsolid både journalistisk og etisk, sier nyhetsredaktør Tora Bakke Håndlykken i en melding fra VG. 

Ifølge meldingen er VG Sporten et strategisk satsingsområde for VG. Den nye lederen skal sikre at VG styrker posisjonen som det viktigste nyhetsnettstedet for sport i Norge, skriver avisa. 

- Med Frode i VG er jeg trygg på at Sporten vil styrke posisjonen sin. Han er en erfaren, trygg og samlende leder som er opptatt av å bygge laget, sier Håndlykken videre. 

- Føles som galskap
Buanes forteller at VG Sporten har fulgt ham hele livet. 

–  Jeg gleder meg skikkelig til å møte alle de flinke folkene der og jobbe sammen for å sørge for at Sporten også i fremtiden oppleves uunnværlig, engasjerende, overraskende og avslørende, sier han.

Buanes beskriver seg selv som lidenskapelig opptatt av sport og sier at han ser frem til å bruke interessen også profesjonelt.

I DN har Buanes de siste seks årene vært redaksjonssjef for samfunnsredaksjonen og konstituert redaktør for publisering og visuell journalistikk. Han har også jobbet ti år i Bergens Tidende som næringslivsjournalist.

Han er utdannet økonom med mastergrader fra Norges Handelshøyskole (NHH) og London School of Economics.

– Å forlate et DN i medvind føles på en måte som galskap, men for meg er dette en mulighet som det bare var umulig å si nei til, sier Buanes.

Han tiltrer stillingen etter sommeren. 

– VG er et mediehus i verdensklasse, og det blir kjekt å komme tilbake til Schibsted og få samarbeide med all den ekspertisen som befinner seg der.