På Tøyen Torg tirsdag ettermiddag kunne Vibeke Fürst Haugen, som overtok som kringkastingssjef etter Thor Gjermund Eriksen i slutten av april, for første gang i sin nye rolle presentere innholdet som vil bli tilgjengelig på NRKs kanaler utover høsten.

- Det er kjempegøy, og jeg er veldig stolt og glad. Jeg kjenner at jeg gleder meg NRK-høsten, sier Fürst Haugen til Kampanje.

Se videointervjuet med Vibeke Fürst Haugen nederst i saken.

Les også: Flesvig håndplukket av Madcon-Yosef til ny NRK-serie: - Går rundt i truse, snorter kokain og får juling

Under lanseringen ble det presentert både TV-programmer og podkaster. Blant annet får TV-seerne et gjensyn med Herman Flesvig i serien «Flus», Live Nelvik og Einar Tørnquist er programledere i helgeunderholdningen «Verdens beste venner» og Leo Ajkic står klar med sin første podkast.

Den nye NRK-sjefen har klokkertro på innholdet som ble presentert.

- Jeg tror det kommer til å bli godt mottatt av publikummet vårt. Man ser her litt av bredden i oppdraget til NRK. Det er til alle målgrupper og alle sjangre. Det vi alltid er veldig spent på, det er det med å sette sammen en ordentlig pakke som kan treffe hele bredden. Jeg synes dette innholdet ser veldig spennende ut, sier Fürst Haugen som trekker frem tre serier som skal ta opp kampen om strømmerne.

Les også: Herman Flesvig klar i gangsterkomedie skrevet av Madcon-Yosef – slik blir høsten på NRK

- Drama ha vært det viktigste våpenet
I tillegg til gangsterkomedien «Flus» så er det ungdomsdramaet «Kuppel 16» og dramaserien «Etterglød» som skal kjempe NRKs kamp mot Netflix og de andre gigantene i strømmemarkedet.

- Tidligere har det vært drama som har vært det viktigste våpenet i strømmekrigen for oss. Det er litt sånn med disse tre seriene at jeg tror de vil treffe litt ulikt publikum, men jeg tror de kommer til å treffe ganske bredt og gjøre en god jobb for NRK TV, sier Fürst Haugen og fortsetter:

- Det er også sånn at dokumentarserien «110», hvor vi blir kjent med brannkonstablene i Bergen, er en serie som jeg har stor tro på at vil treffe bredt.

Kampen om bransjearbeiderne
I de siste årene har strømmemarkedet virkelig vokst seg til, og enda flere strømmeaktører er på vei til å sette inn støtet i Norge. Kampanje har tidligere omtalt TV-bransjens mangel på erfarne film- og TV-folk.

Av de fire overnevnte seriene som Fürst Haugen nevner, er det kun «110» som er laget utelukkende av interne NRK-krefter. Kringkastingssjefen forteller at de også kjenner godt på dette presset, til tross for å ha interne krefter.

- Er det et fortrinn å ha interne krefter nå som bransjen støvsuges for folk?

- Det er et kjempestort produksjonspress i hele det norske markedet. Det betyr at vi som alle andre jobber med å hente kompetanse og folk. Vi har veldig sterke og gode interne fagmiljøer, men vi er ikke bemannet for alle typer innhold hele tiden, sier hun.

Selv om etterspørselen er stor mener hun NRK har funnet en god balansegang.

- Det vi pleier å gjør at vi satser på interne medarbeidere og ekstern kompetanse. Den miksen er veldig bra, sier Fürst Haugen.

Se intervjuet med Vibeke Fürst Haugen her: