Thor Gjermund Eriksen har en lang karriere bak seg med topplederstillinger i mediebransjen bak seg - sist som kringkastingssjef.

Til høsten tilrer han stillingen som administrerende direktør i Norsk Tipping. Nå er det altså kjent at han også er ny styreleder i Sporveien. 

– Det blir utrolig spennende å nå engasjere seg i et selskap som betyr noe for oslofolk hver eneste dag. Kollektivtrafikken er inne i en svært spennende tid med høyt aktivitetsnivå, mange store og samfunnsviktige prosjekter som skal gjennomføres, og ikke minst en avgjørende periode hvor det er særdeles viktig å få de reisende tilbake igjen til gode reisevaner etter koronapandemien, sier Eriksen i en pressemelding. 

Videre sier den tidligere kringkastingsjefen at han ser frem til å ta over verdvet som styreleder i Sporveien og til å bidra til å videreutvikle konsernet i årene som kommer.

- Sporveien har demonstrert en betydelig evne til å effektivisere egen virksomhet og på den måten levere på samfunnsoppgradet «Mer kollektivtrafikk for pengene» hver eneste dag. Konsernet har en naturlig rolle også i å drive bransjen videre innenfor bærekraft, digitalisering og effektivisering i årene som kommer, fortsetter han.