Flere store produksjonsselskaper og TV-kanaler rundt om i verden skal nå være i forhandlinger med norske Montreux film og fjernsyn om å gjøre «Norges Sprekeste» om til et verdensformat.

- Dette er jo en gedigen fjær i hatten til oss som jobber med å lage helt nye og uprøvde TV-formater. Vi er veldig positivt overrasket over responsen allerede før vi har vist realityserien på TV 2, sier programleder Erik Solbakken. 

- Det blir helt nydelig! Vi gleder oss veldig til Tysklands sprekeste, legger han til.

Ifølge Solbakken har de vært i kontakt med flere titalls produksjonsselskaper. «Alt fra de største produksjonsselskapene i verden til produksjonsselskaper i enkeltland», forteller han. Blant disse selskapene skal det blant annet være tyske, engelske, danske, franske og britiske aktører. Interessen skal ha startet allerede da pressemeldingen om serien ble sendt ut.

Les også: TV 2 skal finne Norges sprekeste pensjonist

Produksjonselskapet Montreux består kun av to ansatte - programleder Solbakken og produsent Jørgen Høst. Selskapet ble startet opp i 2020, og Solbakken forteller at de aldri har opplevd noe lignende. 

- Hva tror du det er som gjør interessen for serien så stor? 

- Pensjonist-reality er det fint lite av, det samme med bilder og video av eldre mennesker som konkurrerer. Kjendiser og unge, halvnakne mennesker er det nok realitykonseptet for der ute, sier Solbakken.

Premieren på Norges sprekeste er TV 2 er mandag 27. juni kl. 20.00.

- Nå gleder vi oss først og fremst til å vise programmet her i Norge. Vi har knalltro på at pensjonister gjør seg veldig godt på TV. Vi håper gjengen med pensjonister i Norges sprekeste er til inspirasjon for andre til å holde seg i form, avslutter Solbakken.