Hatoum Bassel er leder i organisasjonen Skeiv Verden, en organisasjon for skeive med minoritetsbakgrunn. I kjølevannet av terrorangrepet som fant sted i Oslo i helgen, sier Hatoum til Klassekampen at flere må ta en titt i speilet – spesielt mediene, som han mener må se på stemmer hvilke de har latt slippe til.

- Vi må se på dette som en mulighet til å ansvarliggjøre mediene, som har vært med å skape et feilaktig og svartmalt bilde av skeive som en «ideologi». Nå ser vi at det kan ha fatale konsekvenser, sier han til avisa. 

Videre sier Bassel at dersom mediedekningen ikke er direkte knyttet til denne enkeltpersonhandlingen, så er det veldig relevant. 

– For det er et bevis på hva hat kan føre til. Det at denne personen gjorde det han gjorde, er knyttet til hat og sinne, og det kommer jo fra et sted. Om det ikke er fra akkurat det samme stedet, så tenker jeg at det like godt kunne vært det, for det er hat uansett.

Bassel sier at han sikter til at det å være skeiv blir omtalt som en ideologi - ikke mennesker som har ulike liv og måter å leve livene sine på.

- Skeivhet handler om at man er et mangfold i samfunnet og ikke er like hverandre. Å referere til oss som en ideologi er med å redusere oss til en sak, der vi alle er like. Her mener jeg mediene, som har sluppet til disse stemmene, har et ansvar.

Les også: Pride-partnerne om skuddene i Oslo: - Vi skal fortsette å stå opp for våre viktigste verdier