På Grand Hotel i Oslo lanserte kjendisbladet Se og Hør en helt ny TV-pris som skal hete «Reality Awards» og som skal gå av stabelen den 16. september. Til stede var flere av landets kjendispresse og ikke minste realitykjendisene selv som dermed kan få enda en mulighet til å pynte seg på en rød løper og ta hjem en pris for sin opptreden på de norske TV-kanalene NRK, TV 2, TVNorge og TV3 eller på noen av kanalenes strømmetjenester.

- Vi synes det har vært altfor lenge nå uten at noen hedrer realitybransjen. De får pris på «Gullruten» som er veldig, veldig bra, men vi har lyst til å hedre hele sjangeren, sier administrerende redaktør i Aller Media Niklas Kokkin-Thoresen til Kampanje.

Han er ansvarlig for den nye prisen «Reality Awards» og sammen med prosjektleder Jenny Emilie Aas i Se og Hør og er de klare med priser som «Årets programleder», «Årets deltaker» og «Årets romanse».

- Hvorfor trenger TV-bransjen dette her?

- Det morsomme her er at du har store ytterpunkter. Du har «Mesternes mester» møter «Ex on the Beach» og «71 grader Nord» møter «Love Island». Det er en herlig samling av mennesker fra alle spektre og det er en del av det Se og Hør også er. Vi har lyst til å hedre det, sier Kokkin-Thoresen.

Her kan du se en video med Kokkin-Thoresen og få reaksjonene fra realityprogramleder Andreas Tix Haukeland og Warner Bros. Discovery. 

Nominert til Årets programleder
På dagens arrangement kunne Se og Hør allerede avsløre de nominerte i kategorien «Årets programleder» og her finner en finaleheat bestående av flere programleder innenfor reality-sjangeren som Andreas «Tix» Haukeland (Paradise Hotel), Aksel Lund Svindal (Mesterne Mester), Desta Marie Beeder (Rydderevolusjonen), Mads Hansen (Ikke lov å le på hytta), Tuva Fellman (Naked Attraction), Jan Thomas (Linni søker drømmeprinsen), Silje Torp (Robinson), Dag Otto Lauritzen (Kompani Lauritzen) og Jannes Formoe (Drag Me Out).  Så hva sier de nominerte selv om den nye prisen? Og ser de på reality-TV selv.

- Nå har ikke jeg hatt en pustepause på et par år så jeg har ikke hatt så mye tid til å se på reality, men hele oppveksten har jeg fulgt mye på forskjellige realityserier, sier «Paradise Hotel»-programleder, Andreas «Tix» Haukeland til Kampanje.

- Blir dette en gjev pris å vinne?

- Det å vinne priser betyr ikke så mye det er mer hva slags nedslagsfelt du har.  Men det er hyggelig å bli satt pris på og få en bekreftelse på at du har gjort noe riktig, sier Tix.

- Jeg er overrasket
Kommunikasjonssjefen i TV-huset Warner Bros Discovery, Hanne McBride, er absolutt ikke negativ til nye TV-priser selv om «Gullruten» allerede favner TV-bransjen – også realitydelen av den.

- Jeg er faktisk overrasket over at ingen har laget denne prisen før. Ser du på hvor populært reality-TV er, ikke bare folk som ser på det, men også snakker om det og krangler om det så er jeg overrasket over at ingen har gjort dette før, sier McBride til Kampanje.

Klare for fest:

Se og Hørs Jenny Emilie Aas, Niklas Kokkin-Thorese og Ingeborg Heldal dro denne uken i gang Reality Awards på Grand Hotel i Oslo. - Aller vil bygge Reality Awards og satse på denne sjangeren i et langsiktig perspektiv, og går stort inn både økonomisk og med ressurser, sier Kokkin-Thoresen.