Søndag ettermiddag var det finale i turneringen Roland Garros, også kalt French Open. Der møtte Casper Ruud gruseksperten Rafael Nadal. Ruuds prestasjoner i turneringen har satt flere seertallrekorder for Warner Bros. Discovery, og under finalen ble det satt nye rekorder. På det meste fulgte 281.000 nordmenn finalen, og sendingen hadde i snitt 217.000 seere.

- Casper Ruud har sørget for fantastiske seertall den siste uken. Det er ingen tvil om at det er en tennisfeber på gang i Norge. Først var det kvartfinalen mot danske Holger Rune, som satte ny tennisrekord for oss. Semifinalen mot Marin Cilic ble sett av 108.000 i snitt og hadde 195.000 seere på det meste. Søndagens finale knuser alle rekorder, sier sportsdirektør i Warner Bros. Discovery, Morten Johannessen.

Søndagens finale mot Rafael Nadal ble sendt på TV-kanalen Max og strømmetjenesten Discovery+ og markedsandelen til TV-kanalen Max endte på 56 prosent i det aktuelle tidsrommet. 

Les også: Rekordmange så Casper Ruud ta seg til historisk semifinale i French Open

- Vi har også sett svært gode tall digitalt. Folk har strømmet til Discovery+ gjennom hele turneringen, og vi har aldri hatt så mye seing og fått så mange nye kunder på en tennisturnering tidligere, sier Johannessen.

Etter overbevisende spill gjennom hele turneringen ble det tøft i finalen for Casper Ruud mot Rafael Nadal. Spanjolen tok sin 22. Grand Slam-tittel med sifrene 6-3, 6-3 og 6-0 i sett. Dermed ble det tap for Ruud, som er den første nordmannen noensinne som har spilt en Grand Slam-finale i tennis.

- Vi har hatt et vanvittig trykk i alle kanaler de siste dagene og æren skal Casper Ruud ha som har befestet sin posisjon i verdenstoppen av internasjonal tennis. Så skal vi puste ut noen dager, før vi retter blikket mot Wimbledon som kommer allerede i slutten av måneden, sier Johannessen.