«Stjernekamp» er blitt en årlig tradisjon helt programmet så dagens lys i 2012, men i år setter NRK programmet på pause. Det bekrefter prosjektredaktør Mirja Minjares overfor Dagbladet, som omtalte saken først.

- Det stemmer at det ikke blir noe «Stjernekamp» i høst. Det skyldes at vi ikke fikk kabalen til gå opp når det kommer til fotball-VM og antall lørdager. Så det er satt på pause og kommer sterkt tilbake i 2023, sier hun.

«Stjernekamp» er et av Norges mest populære TV-programmer. Fjorårets finale ble sett av over 900.000.

I dag presenterte NRK programmenyen for høsten. Selv om det ikke blir «Stjernekamp», kan statskanalen blant annet love ny humor med Herman Flesvig i en TV-serie skapt av Yosef Woldemariam kjent fra Madcon.

Les mer: Gangsterkomedie, ny lørdagssatsing og 113-oppfølger - slik blir høsten på NRK

Tidligere i år kunne Kampanje fortelle at det heller ikke blir noe sommershow, for første gang på 14 år. I fjor viste NRK «Sommerskuta minutt for minutt».

Årsaken er rett og slett at det ikke er plass, har TV-sjef Arne Helsingen i NRK fortalt til Kampanje.

- I år er det mye som skjer hele sommeren, både i form av festivaler og breddeidrett og toppidrett. Vi får bred festivaldekning i alle medier i NRK med konserter på TV, og så blir det en stor Pride-markering i forbindelse med at det er 50 år siden avkriminaliseringen. Det blir NM-veka med alle mulige idretter, fotball-EM for kvinner, VM og EM i friidrett. Det er veldig mye, i tillegg til det ganske store nyhetstrykket som er vedvarende, sa han.