Samtidig med at Pride-paraden ble avlyst og den tragiske nyheten om masseskytingen i Oslo Sentrum dominerte nyhetsbildet fullstendig, spilte det norske fotballandslaget for kvinner landskamp på Ullevål mot New Zealand.

Det slo også kraftig inn på seertallene. Landskampen lørdag mellom Norge og New Zealand hadde en topp på rundt 90.000 seere på det meste, mens det i snitt var 50.000 seere innom kampen som ble spilt lørdag ettermiddag.

- På lørdag ble vi alle rammet av en terrorhandling og en tragedie. Fotball er ikke viktig da, og hendelsen i Oslo preget selvsagt seeroppslutningen. Vi er helt sikre på at publikum vil følge jentene under fotball-EM, som starter allerede neste uke, sier Egil Sundvor, sportsredaktør i NRK.

Norge vant for øvrig kampen med to mål etter skåringer av Ada Hegerberg og Guro Bergsvand.

Les også: DNB ville samle publikum til kvinnekamp - nærmer seg rekorden på Ullevaal