Saken oppdateres. 

Helle Vaagland er ansatt som ny redaksjonssjef i Kulturavdelingen. Hun kommer fra stillingen som seksjonsleder for formidling ved Deichman i Bjørvika. 

Vaagland har tidligere jobbet i kulturavdelingen i NRK som journalist, vaktsjef og programleder. Hun har blant annet ledet «Nasjonalgalleriet» og «Safari» på NRK. 

– I denne stillingen faller alt på plass for meg. Her får jeg drive med alt jeg har jobbet med og brent for i hele mitt jobbliv: kulturjournalistikk, historiefortelling, TV, podkast og det skrevne ord. Jeg er dessuten så heldig at jeg kjenner medarbeiderne jeg skal lede, og vet hvor dyktige og engasjerte de er. Sammen skal vi gi publikum det kulturinnholdet de lengter etter og det de ikke visste at de trengte før de fikk det, sier Vaagland i en melding fra NRK. 
 
Vaagland får ansvaret for store deler av Kulturavdelingens TV-serie- og podkast-innhold og skal ifølge meldingen fortsette arbeidet med å styrke og synliggjøre NRKs kulturprofil.

Vaagland har også jobbet i D2 i Dagens Næringsliv, som redaksjonssjef. Hun gikk til D2 fra NRK i 2015 og tok sluttpakke i 2019. 
 
Kulturredaktør Ingerid Nordstrand i NRK sier at hun er godt fornøyd med å få Vaagland tilbake til avdelingen.
 
– Hun har spisskompetanse på historiefortelling og formidling på alle plattformer, og er også en meget sterk journalist. Kombinert med ledererfaring fra både kommersielle medier og en fremoverlent kulturinstitusjon som Deichman er hun en perfekt match til å styrke NRKs kulturinnhold i årene fremover! Vaagland er strategisk sterk og har mange spennende tanker om hva som må til for at NRKs kulturinnhold skal bli enda viktigere for det kulturinteresserte publikummet i Norge, sier Nordstrand.

Vaagland begynner i stillingen 1. oktober.