Resett-redaktør Helge Lurås er sykmeldt og Maria Zähler har overtatt det er redaksjonelle ansvaret for Resett. Det forteller Lurås til Journalisten.

Zähler er nestleder i Oslo Frp. 

– Jeg er sykmeldt og er ikke lenger ansvarlig for det redaksjonelle i Resett. Halvparten av medarbeiderne som var der på torsdag har enten slutta eller sykmeldt seg, sier Lurås. 

Lurås bekrefter at det har vært uenigheter mellom ham og styret over lengre tid. 

- Jeg tror det er greit at man tar en pust i bakken og ser om det har en hensikt å fortsette samarbeidet, sier han blant annet.

Lurås vil hverken bekrefte eller avkrefte om han kommer til å fortsette som redaktør etter sykmeldingen.

Kampanje har kontaktet Resetts styreleder Monica Staff.

- Det er ikke uvanlig at styret og daglig ledelse blir uenig om strategi, retning og veivalg. Ellers kan jeg naturlig nok ikke kommentere interne arbeidsforhold og sykemeldinger. Hvis dere vil vite mer om veien videre anbefaler jeg at dere kontakter konstituert redaktør Maria Zähler, skriver hun i en melding til Kampanje. 

VG skriver også at styremedlem Christian Mikkel Dobloug trakk seg i forrige uke. 

For et halvt år siden trakk daværende redaksjonssjef Lars Akerhaug seg fra Resett. Han uttalte da at nettstedet hadde publisert saker som var beviselig feil og at de hadde sluppet gjennom meninger som «i beste fall kan kalles rasistiske, i verste fall kan kalles høyreekstreme».