- Jeg er avskjediget på dagen, skriver Lurås i en tekstmelding til VG.

Mandag formiddag avholdt Resett generalforsamling på Tjuvholmen i Oslo. Nytt styre og en orientering om situasjonen i selskapet var på agendaen, ifølge VG.

Les også: Helge Lurås sykmeldt fra Resett: - Ikke lenger ansvarlig for det redaksjonelle

Forrige uke var Journalisten først ute med nyheten om at Lurås var sykmeldt etter en lengre tids konflinkt med ledelsen. 

- Jeg er sykmeldt og er ikke lenger ansvarlig for det redaksjonelle i Resett. Halvparten av medarbeiderne som var der på torsdag har enten slutta eller sykmeldt seg, sa Lurås da.

I dag ble det altså klart at han har fått sparken fra sin jobb i Resett. Både Lurås og styret i Resett har vært åpne om at det har vært uenigheter.

- Det er ikke uvanlig at styret og daglig ledelse blir uenig om strategi, retning og veivalg. Ellers kan jeg naturlig nok ikke kommentere interne arbeidsforhold og sykemeldinger, skrev Resetts styreleder Monica Staff i en melding til Kampanje forrige uke.

Hun ønsker ikke å kommentere dagens nyhet om Lurås sin avgang til Kampanje.

- Ingen kommentar til det. Vi ser fremover. Jon Bingen ble valgt inn i styret i dag, en mann med akkurat den kompetansen Resett trenger for veien videre, skriver hun i en SMS til Kampanje.

VG skriver at halvparten av redaksjonen i Resett den siste tiden har fått sparken, sluttet eller blitt sykmeldt. Samtidig er det beskyldninger om giftig arbeidsmiljø, trakassering, kuppforsøk, innblanding i redaksjonelle avgjørelser og trygdebedragerier fra de ulike frontene.

Flere opplysninger rundt situasjonen i Resett har kommet ut i løpet av dagen i dag. I tillegg til at Lurås fjernes som redaktør, melder VG at journalist og medeier Shurika Hansen har varslet at hun ville selge aksjene sine til den ytterliggående organisasjonen Sian om hun ikke blir kjøpt ut. Hun eier en aksjepost på 0,6 prosent.

Lars Thorsen, leder i Sian, var til stede på generalforsamlingen mandag.