Etter NRKs høstlansering på Deichmanske på Tøyen ble det rullet ut rød løper - og ikke uventet ble både Herman Flesvig og Yosef Woldemariam omsvermet av journalister. 

I dag ble det nemlig kjent at gangsterkomedien «Flus», der Flesvig spiller karakteren Even André, dukker opp på skjermen hos NRK i høst. Woldemariam, som er mest kjent fra rapduoen Madcon og som dommer i «The Voice», har skrevet serien sammen med Mikael Samuelsen

- Yosef ringte meg klokka fire på morgenen mens han var full. Han sa han hadde et sterkt manus, men jeg trodde ikke på ham. Så leste jeg manuset - men med lese- og skrive-vansker er det vanskelig å få med seg så mye - så han pitchet det til meg. Da var jeg solgt, sier Flesvig til Kampanje. 

Se videointervju nederst i saken. 

Handlingen i «Flus» er lagt til Oslo i 1999, og følger en kompisgjengs hverdag i hjertet av «norsk gjengkriminalitets gullalder», slik NRK beskriver det.

Karakteren Bæbs er overbevist om at konsekvensene av å eksistere i et kriminelt miljø ikke gjelder ham - så dras han inn i en pågående feide mellom to pakistanske gjenger av to karakterene Even André (Flesvig) og Kelechi. Deretter går det gradvis opp for Bæbs at han befinner seg i en verden han ikke hører hjemme i.

- Det er halvveis inspirert av mitt minne av hvordan jeg vokste opp på 90-tallet. Nå har jeg fått muligheten til å skape veldig mye av det jeg husker, på en humoristisk måte. Det synes jeg er gøy. Det er strengt talt et brutalt miljø. Det var det jeg vokste opp i, men jeg var aldri en del av det selv, så å få lov til å se på det med en sånn type overblikk er kjempegøy for meg, sier Woldemariam.


Les mer: Herman Flesvig klar i ny gangsterkomedie – slik blir høsten på NRK 

- Viktigste er å utvikle meg
Flesvig er tydelig på at han selv husker svært lite av slutten av 90-tallet. 

- Jeg er jo født i 92, men jeg har jo noen vage minner om noen Buffalo-sko. De har jeg jo fått se igjen da. Det håper jeg aldri blir populært igjen.

- Du vet at jeg gikk med det? Men det er fordi jeg er 160 høy. Jeg spilte basket med dem, humret Woldemariam til sidemannen. 

- Er det skummelt å gå fra braksuksessen «Førstegangstjenesten» til et nytt prosjekt? 

- Det er det alltid uansett, men man kan ikke tenke for mye på sånne ting. Det viktigste for meg er å utvikle meg og å jobbe med nye fine folk og det har jeg fått muligheten til. Da griper jeg den sjansen, sier Flesvig. 

- Nå har du fått en karakter tildelt, ikke en karakter du har skrevet selv. Hvordan har det vært å gå inn i den rollen? 

- Det har egentlig vært veldig ålreit. Jeg har fått veldig god regi, vi har på en måte jobbet karakteren veldig godt inn. Så jeg synes det var deilig å få komme inn i noe noen andre har skapt og så få være med å spille det, sier Flesvig. 

Mener Flesvig formet karakteren
Woldemariam mener imidlertid at Flesvig har bidratt mye til å forme karakteren selv: 

- Det må sies at skjelettet av karakteren var skapt, men du har gjort utrolig mye med karakteren selv, for at det skal føles som noe du kan spille. Du har også gjort det, sier han til Flesvig.  

- Hvorfor var Herman Flesvig perfekt for karakteren? 

- Jeg ringte ham for fire år siden. Fire år siden! Fordi jeg skjønte med en gang at den karakteren vi snakker om - han er perfekt til den. Fordi han er han karakteren. Så når han kom inn og hadde med manageren sin, så pitchet jeg karakteren for dem. Manageren begynte å le, jeg trodde det var fordi jeg var dritmorsom, men det var ikke det. Det viste seg at den karakteren som jeg forklarer, basically er Herman, sier Woldemariam. 

- Det som er gøy med det er at 70 prosent innspillingsdagene går jeg rundt i truse, snorter kokain og får juling, skyter Flesvig inn. 

- Utenom det. Vi snakker om det indre - ikke trusa. Ikke leopardopplegget, smiler Woldemariam.