Det melder NRK i en pressemelding onsdag ettermiddag. 

Sundvor har lang fartstid bak seg i NRK, og har blant annet vært redaksjonssjef i avdelingen som han nå blir redaktør for. 

- Jeg elsker Sporten og folkene der, men jeg har også en dyp kjærlighet til journalistikken og det undersøkende faget i Dokumentar og samfunn. Nå kom muligheten til å komme tilbake dit, og jeg ser fram til å møte avdelingen, og jeg gleder meg til å jobbe sammen med dem. Det er jo en innmari dyktig gjeng jeg får være med, sier Egil Sundvor i meldingen.

Konstituert direktør for Marienlystdivisjonen, Charlo Halvorsen, er godt fornøyd med å få Sundvor som redaktør for Dokumentar og Samfunn.

- Med Egil Sundvor som redaktør i Dokumentar- og samfunnsavdelingen får vi en erfaren og svært sterk leder for et krevende og viktig innholdsområde for NRK. Sundvor har tidligere vært tilknyttet avdelingen både som redaksjonssjef og stedfortredende redaktør, og har i sin nåværende stilling som redaktør for Sporten bred erfaring med å håndtere kompliserte prosjekter. Så det er med stor forventing og glede vi ønsker Egil inn i en ny rolle i NRK, sier Halvorsen.

Sundvor erstatter Marianne Johansen, som har blitt nyhetsredaktør i Dagens Næringsliv.