Saken oppdateres. 

I morgen, tirsdag 21. juni, avholdes det siste møtet i Kringkastingsrådet for sommerferien. 

Det har kommet inn 710 henvendelser siden forrige møte.

Blant klagene er 295 klager på NRK Nyheters EU-dekning – eller rettere sagt at de ikke har invitert inn organisasjonen Nei til EU i sine sendeflater – og 110 klager på dekningen av Stortingsvalget. 

Kampanje har tidligere skrevet om «klagestormen» mot NRKs EU-dekning, satt i gang av 21-åringen Kim René Hamre. Hamre leder Ungdom mot EU Bergen og sitter i fylkesstyret i Nei til EU. 

Les også: 
«Klagestorm» mot NRK - har fått 250 klager på EU-dekningen

- Jeg tenkte at jeg kunne ta fatt i saken og organisere en klagestorm. Alle som har sendt inn klager til Kringkastingsrådet har jo klaget av fri vilje, fordi de mener det de klager på. Det er veldig fint å få til noe sånt, og at man kan sette dagsorden i Kringkastingsrådet. Da får rådet konstruktive tilbakemeldinger og kritikk på hvordan NRK har håndtert EU-debatten, sa Hamre til Kampanje. 

Hamre mener at mange har reagert på at organisasjonen Nei til EU, som har 18.000 medlemmer, ikke inviteres inn i NRKs sendeflater i større grad, når spørsmål knyttet til EU diskuteres. 

Nå sier Hamre til Kampanje at han forventer at Kringkastingsrådet tar saken på alvor, spesielt ettersom dette er den andre gangen en slik sak om Nei til EU skal diskuteres i rådet. 

- Folk er lei av at motstanden mot EU i Norge får så liten plass i NRK, som er en statseid kanal og skal sikre at forskjellige syn og meninger i samfunnet slipper til, sier han.

- Selv har jeg prøvd å få ut sak i NRK om hvorfor vi har så høye strømpriser og hvordan dette kan knyttes til EØS-avtalen, Energimarkedspakkene og ACER. Når jeg snakker med journalister fra NRK, så er de veldig interesserte i nettop slike meninger, men så stopper det i redaksjonen. Jeg synes dette er kritikkverdig og dette synet blir bekreftet av alle som klager, avslutter han. 

Les også: Kim René (21) har utløst flere «klagestormer» mot NRK: - Har ringt og sendt mail i mange måneder

Disse sakene skal diskuteres i morgen:

  • Ida Wolden Bache-intervju
  • Stengt kommentarfelt
  • Sykehusstrid Oslo
  • Beskrivelse av krigsoffer i overskrift
  • Kommentar til koranbrenning
  • Dekning av «Nei til EU»
  • Småpartier ikke med i debatter
  • Kilder og språkbruk i Ukraina-dekningen
  • Sikkerhet i Monsen på villspor