Programsjef Martin Jøndahl i VGTV kan glede seg over en ny sterk signering på mediemarkedet.

- Dette blir veldig bra! Nå får vi muligheten til å jobbe med to av de aller morsomste og flinkeste i TV-bransjen, sier han.

For nå melder Vegard og Bård Ylvisåker overgang til mediehuset og deres TV-satsing. Komikerbrødrene sier VGTVs appell i de yngre segmenter og i sosiale medier «har vært én av de sentrale faktorene for at de nå vinker farvel til lineær-TV denne våren».

- Vi synes det har vært kult å følge med på alt VGTV har fått til de siste årene, og når de tok kontakt så kunne vi ikke si nei. Det er et sted der det er kort vei fra idé til produksjon og det er veldig inspirerende å jobbe med. Vi gleder oss veldig til å sette i gang for alvor, sier Bård Ylvisåker i en melding fra mediehuset.

- Dessuten sier de at vi skal få sånn gratis VG+ abonnement og det er jo 99 kroner i måenden spart bare der så det er ikke til å stikke under en stol at det kan ha vært avgjørende også, skyter Vegard Ylvisåker inn.

VGTV ønsker ikke å gå inn på hva komikerne skal lage, men Jøndahl har så stor tillit til humorbrødrene at de har fått tilnærmet fritt spillerom.

- Vi skal ikke lære Ylvis å lage TV. De er profesjonelle og har jo mildt sagt en imponerende merittliste. I VGTV får de full kreativ frihet, men null sjanse til å vinne «Gullruten», sier Jøndahl.

Etter suksessen med «Ikke lov å på hytta» i fjor, har VGTV giret opp satsingen kraftig på profildrevet humor og underholdning. Det er allerede kjent at det blir sesong tre av «Ikke lov å le på hytta», og med Ylvis-brødrene på laget blir det mye VGTV-seerne kan glede seg til fremover, mener programsjefen.

 - Dette er et nytt steg i vår strategi for å ta en betydelig posisjon innenfor humor og underholdning. Jeg er stolt av denne signeringen og tror at Ylvis-brødrene og VGTV er en veldig god match, oppsummerer administrerende direktør Thomas Manus Hønningstad i VGTV.