Kulturminister Anette Trettebergstuen (Ap) har kontaktet NRK og advart dem om lederlønnsnivået i statskanalen.

- De har ikke noe å gå på, sier Trettebergstuen, som har det politiske ansvaret for NRK, til Dagbladet.

Den nye kringkastingssjefen Vibeke Fürst Haugens lønn ved tiltredelse i NRK er 3.385.900 kroner i året. Det viser deler av arbeidskontrakten til Fürst Haugen som Medier24 har fått innsyn i. Hun dobler dermed nesten lønnen hun hadde som direktør for Marienlyst-divisjonen, hvor hun tjente 1.773.000 kroner i året.

Kulturministeren advarer mot lønnsutgiftene i statskanalen, og sier hun har gitt NRK klar beskjed om å tenke seg om.

– Vi i regjeringen er opptatt av å føre en edruelig lederlønnspolitikk. Vi har gitt NRK beskjed om at de ikke har noe å gå på, noe som også gjelder for alle andre underliggende etater, sier kulturministeren til avisa.