Tone Sofie Aglen blir ny politisk kommentator i NRK. Dermed forlater Aglen VG der hun de seneste årene har hatt en tisvarende jobb. 

- Vi er veldig godt fornøyd med å kunne rekruttere en av Norges aller fremste kommentatorer. Aglen har over lang tid vist at hun klarer å forklare kompliserte saker på engasjerende og forståelig måte, sier Kyrre Nakkim, redaksjonsleder i politikk- og økonomiredaksjonen.

Aglen har lang erfaring fra blant annet Adresseavisen der hun startet som kommentator i 2014 før hun var politisk redaktør fra 2015 – 2019, hun kommer til NRK fra VG der hun har vært politisk kommentator siden mai 2019. Tidligere har hun vært kommunikasjonssjef i SIVA og kommunalråd i Trondheim.

- NRKs samfunnsoppdrag går helt til kjernen av det jeg brenner for som kommentator, og jeg er svært glad for denne muligheten til å bidra til å gi folk innsikt og interesse for norsk politikk og samfunnsliv. For meg er det en gammel drøm som går i oppfyllelse å få etterfølge nettopp Magnus Takvam som jeg har sett på og sett opp til så lenge jeg minnes, sier Aglen.

Tidligere i år ble det kjent at Takvam går av med pensjon i sommer.

Les også: Magnus Takvam forlater NRK: - En legende på huset

Aglen benytter samtidig anledningen til å takke for årene i VG. 

– Samtidig vil jeg takke gode kolleger i VG for lærerike år i et imponerende og aldri hvilende mediehus, avslutter hun.

I kampen om kommentatorjobben slår dermed Aglen ut noen svært profilerte navn. Kampanje skrev i april at flere NRK-profiler, blant dem Sigrid Sollund og Espen Aas, hadde søkt på den samme jobben. De to leder i dag NRKs Dagsnytt 18-sendinger.

– NRKs store publikum vil få en kommentator som har vist at hun kan nå bredt med sin innsikt og sammen med våre andre kommentatorer vil hun bli en del av den fremste miljøet for nyhetsanalyse i Norge, fortsetter Nakkim.

Les også: Dagsnytt 18-programledere kjemper om samme NRK-jobb