Tix skal dele ut de norske jurystemmene i finalen av Eurovision Song Contest. Det opplyser NRK om i en pressemelding i dag. Der kan Tix, eller Andreas Haukeland som han egentlig heter, også avkrefte han er DJ Astronaut.

Tirsdag fanget NRK Dagsrevyens kameraer artisten da han tok av seg astronaut-masken utenfor PalaOlimpico i Torino, bare timer før Subwoolfers opptreden i semifinalen.

«Her blir Tix avslørt som DJ Astronaut» er tittelen på NRKs nettsak. Der tas det lite forbehold om at det hele er et velregissert PR-stunt.

«Det er nok mange som har vore nysgjerrige på kven som skjuler seg bak fasaden i Subwoolfer, men no veit vi altså at DJ Astronaut er Andreas Haukeland, best kjent som Tix», slår NRK fast.

Etter at artikkelen ble publisert har NRK oppdatert saken med informasjon om at det går spekulasjoner om at det kan være snakk om et stunt.

- Gøy det ble mye oppstyr
DJ Astronaut opptrer sammen med Subwoolfer på scenen i det norske innslaget, men det er altså ikke fjorårets MGP-vinner som egentlig skjuler seg bak dette kostymet.

Det forklarer Tix selv i dagens pressemelding.

- Siden jeg skal dele ut poengene for Norge i år følte jeg at jeg måtte få med meg Eurovision-stemningen på nært hold, så jeg reiste ganske spontant til Italia for å treffe den norske delegasjonen. Det var jo gøy at det ble så mye oppstyr rundt dette og viser bare hvor stort engasjementet det er for det norske bidraget i år, sier Tix.

- Mens Subwoolfer stod på scenen under tirsdagens semifinale, koste jeg meg på tribunen og heiet sammen med en drøss med norske supportere, fortsetter han.

- Gikk rett på
Redaksjonssjef i NRK Kultur og underholdning, Marianne Ytre-Eide, legger seg flat når Kampanje ringer.

- Ja, her gikk vi rett på bananskallet. Vi ble lurt til å tro det var reelt. Våre folk fra NRK Nyheter er journalister som behandles på lik linje med andre medier i Torino. I ettertid har hverken Tix eller kommunikasjonsavdelingen i NRK vært tilgjengelige slik at vi kunne få klarhet i om det var reelt eller stunt. Det kom en pressemelding om dette nå, sier hun.

Prosjektleder for Melodi Grand Prix i NRK, Stig Karlsen, bekrefter overfor NRK at han har vært involvert i stuntet.

- Det var relativt spontant. Vi ønsket å lage litt ståhei og bidra til popsirkuset, sier han.

Les også: PR-nedtur for Subwoolfer: - Naturligvis noen utfordringer

- Tok forbehold
Dagsrevyens redaksjonssjef Hanna Thorsen hadde ikke mulighet til å svare på Kampanjes spørsmål i dag, men skriver i en tekstmelding at de tok forbehold i innslaget som ble vist i Dagsrevyen.

Hun har tidligere avvist at de har vært involvert i stuntet.

- Det kan godt hende at det er et PR-stunt fra Subwoolfers management, men det hadde vært helt vilt om vi hadde vært involvert i noe sånt, har hun tidligere sagt til Dagbladet.

Hvem som egentlig skjuler seg bak kostymene til Subwoolfer har ennå ikke blitt bekreftet av artistene selv, men enkelte redaksjoner har gått langt i kartleggingen av hvem det kan være. 

Lørdag kveld står uansett både Subwoolfer og DJ Astronaut på scenen i finalen i Eurovision. Der vil ikke Tix befinne seg. Han skal nemlig være i Studio 1 på Marienlyst i Oslo når stemmene deles ut.

Les mer: Eurovision-interessen stuper - har mistet 280.000 seere